Dag 33 Molinaseca – Cacabelos

3 april 2015

23km

route 3 april

 

We zitten in de “Goede Week”; stralend weer, altijd zon, temperatuur boven de twintig graden!

Agnes blijkt deze morgen ziek te zijn en we vragen een chauffeur of we mee kunnen rijden naar Ponferrada. Daar kunnen we een apotheek vinden want hier in Spanje is veel dicht op Goede Vrijdag.

En op onverwachte momenten maak je soms de mooiste ervaringen mee.
Bij aankomst in Ponferrada gaat net de boeteprocessie uit. Een prachtig evocatie in een historisch kader met op de achtergrond het kasteel van de Tempeliers van Ponferrada.
 

Castillo Templario

Een indrukwekkende kilometer lange stoet van boetelingen in een zwart kleed en puntmuts met kruis en treurende rouwmuziek.
De groep stapt ondertussen verder via Ponferrada naar Cacabelos. Even een rustpauze wat de grote hoogte verschillen betreft. Het landschap is nu lieflijk heuvelachtig. Met dit prachtige weer is het iedere stap genieten.
3 april 1
3 april 2
En ook na aankomst in Cacabelos gaat een Goede-Vrijdagviering door in het stemmige kerkje. Met de groep gaan we kijken en luisteren…

En ‘s avonds om 23u30 is het nog niet gedaan; onder ons raam van de albergue passeert de processie opnieuw. Oheilspellend tromgeroffel wordt afgewisseld met treurmuziek. Wij pelgrims zitten op de eerste rij en zien toe vanuit ons bed. Alleen Sikke blijft onverstoorbaar verder slapen…

1 reactie op “Dag 33 Molinaseca – Cacabelos

  1. Zijn net terug uit Sevilla en hebben daar deze week ook dagelijks deze processies kunnen zien. Heel indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.