Dag 3 Roncesvalles – Zubiri

4 maart 2015

22,2 km

route dag 3 Roncesvalles Zubiri

We krijgen vandaag te maken met alle weertypes: sneeuw, hagel, regen en zon (dit laatste toch gedurende 10 minuutjes). Gelukkig is het met tien graden niet te koud. Wij content!
image

Door de vele sneeuw zijn bergriviertjes buiten hun oever getreden. Geen hyperventilerende vrouwen of man bij al dit natuurgeweld. In blote voeten waden we door het water met ondergetekende als ‘houvast’. Het leven van een gids op de Camino is hard en onvoorspelbaar.

image

We passeren een bos waar een windhoos vele bomen had gerooid; het wordt een waar hindernissenparcours, dit alles inbegrepen in de reis.
image

Het is leuk om de groepsdynamiek te ervaren; iedereen ondersteunt iedereen en moeilijk momenten worden gedragen door de groep. Mooi ook om te zien hoe iedereen zijn of haar persoonlijke grenzen verlegt en barrières overwint. Dit te kunnen ondersteunen en faciliteren is een zegen op zich.

Ondertussen zitten we hier bij het haardvuur in ‘Albergue Rio Arga’ in Zubiri, vlak aan de middeleeuwse brug.  ons op te warmen en onze ondertussen gewassen kleren te drogen… Waar blijft de wijn?

Morgen ‘veroveren’ we Pamplona…

Wordt vervolgd.

 

Morgen ‘veroveren’ we Pamplona…

3 reacties op “Dag 3 Roncesvalles – Zubiri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.