Dag 25 El Burgo Ranero – Mansilla de las Mulas

26 maart 2015

18 km; oneindige vlaktes, 1 lange rechte weg…….dit is pas volhouden en doorgaan! El Burgo Ranero is op 6,6 km van Calzadilla.

Route 26 maart El Burgo Ranero - Mansilla de las Mulas

 

Vandaag hebben we nog steeds een regenachtige dag, maar vanaf morgen voorspellen ze voor minimaal vijf dagen temperaturen boven de twintig graden. Dit wordt genieten!

We gaan ontbijten in ons favoriete stekje bij het Bulgaars-Spaanse koppel, Gretlana en Manuel. Ze hadden ons gisteren beloofd dat ze flensjes zouden bakken.

 

Tevreden gezichten na het ontbijt

 

 Gretlana en Manuel

Onderweg passeren we in Reliegos ‘Bar Elvis’, een verplichte stopplaats op de Camino. Deze bar is ondermeer bekend van de film ‘The Way’.

Mijn geheugen is met de jaren wat verminderd; ik herken niet altijd meer de plaatsen waar ik tijdens m’n vorige Camino langskwam. Er is echter een feilloze herkenningsindicator! Mijn iPhone herkent onderweg de bars aan mijn WiFi-verbinding die zich automatisch verbindt met internet. Touché…

Mijn goede daad vandaag: een meisje uit een Russische republiek redden die dreigde door een hond verscheurd te worden… Ze stond panisch stil voor een huis met een hond.

De boosdoener…

 

Intocht in Mansilla de las Mulas

 

Vandaag slapen we in de ‘Albergue Municipal’ in Mansilla de las Mulas met de excentrieke hospitalera Laura.

 

Laura, hospitalera

 

 

 

1 reactie op “Dag 25 El Burgo Ranero – Mansilla de las Mulas

  1. Hondenfluisteraar of niet, ‘ I did it My Way’. Nog aangifte gedaan van deze Spaanse furie? Niet bang voor herhaling? Ok. Zorro is trots op je. Van ’tweederangs’ acteur naar hoofdrolspeler.
    By the way. De pelgrimage is hard en medogenloos voor Leni. Welkom thuis in Holland. Onvoltooide werken kunnen mooi en waardevol zijn.
    Sterkte en plezier voor jullie allen. It’s a long way to…..Compostela.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.