Dag 14 Belorado – Villafranca Montes de Oca

15 maart 2015

11,9 km

route dag 14 Belorado San Juan

Met een temperatuur net boven het vriespunt en een lichte sneeuwval vertrokken we vanuit Belorado naar Villafranca Montes de Oca aan de voet van de “Alto de Valbuena” en de “Puerto de la Pedraja”. Het wordt dus morgen een pittige tocht! We komen stilaan in de buurt van Burgos. We hopen deze stad in de loop van dinsdag te bereiken.

De groep geraakt langzaam ingespeeld op elkaar. Iedereen kan zijn eigen staptempo aanhouden en bij de wegwisselingen of wanneer men ‘uit beeld verdwijnt’ wordt er op elkaar gewacht.

Het landschap blijft prachtig en we passeren vele kleine dorpjes met schattige Romaanse kerkjes, dorpspleintjes met fonteintjes en…. oude vrouwtjes met krulspelden, op sloffen en in een peignoir, zelfs rond de middag. Het geheim hebben we nog niet verder kunnen ontrafelen.

Op onze tocht maken we een toptien op van de mooiste herbergen waar we verblijven. De herberg van vandaag komt zeker in dit lijstje. We slapen als pelgrim in een slaapzaaltje verbonden aan hotel ‘San Anton Abad’ in Villafranca en kunnen er genieten van alle privileges. We hebben geluk want de herberg is pas sinds vandaag terug open (vele ‘albergues’ openen in Spanje op 15 maart).

image

image

image

image

image

1 reactie op “Dag 14 Belorado – Villafranca Montes de Oca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.