Dag 13 camino Portugues Padron – Santiago

21 september 2014
24 km
Prachtig zonnig weer 33 graden

Het laatste stuk vandaag. Nog 24 km te gaan. Hoe zal het verlopen? Loop je op vleugels, gewend aan de km en ruik je de stal? Of speelt een blessure op, waardoor je denkt, haal ik het? We gaan om 8 uur de deur uit. Het is net licht geworden.

image

De heuvels zijn in nevel gehuld. De maan schijnt nog. Het belooft een mooie dag te worden.

image

Ook als je in de heuvels even terugkijkt heb je soms een prachtig uitzicht.

image

De huizen hier staan in het teken van de heilige Jacobus. We beginnen de drang te voelen om in Santiago aan te komen.

image

De route van vandaag kent nog 2 heuvels. Vanaf Teo naar Agro dos Monteiros en dan naar Santiago. Beiden op 260 meter. Door de lengte van de wandeling (24 km) weten we van tevoren dat we niet voor de pelgrimsmis van 12 uur in Santiago aankomen. We nemen dan ook de tijd alles nog even in je op te nemen. Zoals dit pad onder de druivenstruiken.

image

Of van het eerste zonlicht over het land. Goudkleurig wordt het dan. Een moment van genieten.

image

Nu nog 10 km te gaan. Tessie weet nu ook: dit ga ik halen. Dankzij het feit dat de rugzak is vervoerd en ondanks de pijn aan mijn been. Dit gaat me lukken, denkt ze. Deze wandeling regelmatig rugzakvervoer geregeld. Geen probleem! Het gaat erom dat je de manier kiest die goed voor je is. Het toegeven dat het beter voor je is als je de rugzak niet draagt, is voor mij een teken van moed en doorzetting.

image

Daar ligt Santiago in de verte. De kathedraal in de steigers, maar het eerste moment is er niet minder om.

image

YES! Iedereen heeft het gehaald. Ed, Ivo en Marion lopen als een haas. Tinie is gisteren heel ziek geweest en loopt toch de camino uit, een beetje langzamer. Tessie loopt samen met mij. Door pijn aan het scheenbeen vallen de laatste loodjes niet mee. De laatste km lopen we samen, gebroederlijk de stad in. Wat een fantatische ervaring, deze camino.

image

Op het pelgrimsburo hebben ze een snelle rij gemaakt voor groepen. Zo mag ik de Compostela persoonlijk uitreiken. Trots, dat ze het allemaal op hun manier hebben gehaald. Tinie, Ivi, Marion, Ed en Tessie, ik vind jullie toppers!

image

En wat is mooier dan slapen in Semenarie Mayor met dit uitzicht op de cathedraal? Een prachtige locatie, naast de cathedraal en een mooi oud interieur. De 1 persoonskamers zijn sober, maar alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Ook hier een pelgrimsmenu voor €10. De sfeer hier zorgt voor een mooie afsluiting.

image

Dank je wel voor deze prachtige camino ervaring.

3 reacties op “Dag 13 camino Portugues Padron – Santiago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.