Dag 10 camino Portugues Redondela – Pontevedra

18 september 2014
18,2 km
Zeer slecht weer, de hele dag regen 20 graden

Na het ontbijt in de herberg El camino in Redondela gaan we op pad. Het is poncho weer. Iedereen heeft de regen kleding aan . Op naar Alto de Lomba. Een top van 153 meter met een flink stijgingspercentage.

image

Hoog boven de Ria de Vigo hebben we uitzicht over het dal. Als het heel even droog is heb je beter uitzicht en dan zie je de gekleurde huizen verschijnen. Het blijft wel somber door de aaneengesloten hoosbuien.

image

We dalen naar Arcade en gaan in Arcade over de oude romeinse brug, de Pontesampio.

image

De stijgende boerenweggetjes lachen ons tegemoet. In Galicie is het heel heuvelachtig en groen……..Ook met regen blijft het mooi.

image

Net na Boullosa is een nieuwe bar gekomen. Een terras buiten met houten tafels en boomstammen om op te zitten. Een prima plek voor een rustpunt na Arcade. De toiletten hadden 2 deuren, maar 1 ruimte met 2 toiletpotten. Door het dak heen sijpelde het regenwater naar binnen.

image

We eten chorizo inferno. Even warm gemaakt met vuur en alcohol. Een speciale ervaring.

image

Even een stempel halen bij Capela Sta. Maria.

image

We slapen in een pension tegenover de herberg. Het was op dat moment zeer hard aan het regenen. Terwijl we schuilen komt het idee op…..misschien kunnen we hier slapen? Dat kan…. voor € 10 per persoon. We hebben een 4 persoonskamer en Ed en Ivo een 2 persoons kamer. Niet slecht voor een nacht privacy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.