Dag 0 Op weg naar Troyes

Wat is het makkelijk om met de trein naar Frankrijk te reizen. De vertrekdag en aankomstdag in gedachten, een telefoontje met NS international en zij zoeken de meest gunstige tijden voor je uit en de gunstigste prijzen. Vertrek om 12 uur uit Rotterdam en we hopen om 17 uur in Troyes aan te komen.

image


Deze keer gaan we met 3 op pad, Sikke uit Sneek en Gre uit Zuid-oost Beemster. Beiden al een paar uur onderweg om de trein in Rotterdam te halen. Gre is vorig jaar ook meegelopen vanaf Kloosterberg ( Belgie) en gaat samen met me verder. Sikke is gestart in St. Jacobi parochie en is gekomen tot Kranenberg in Duitsland. Graag wil hij ook verder naar Santiago en heeft ervoor gekozen samen te lopen.

image

De trein stopt alleen in Antwerpen, Brussel en Parijs. We komen in Paris Nord aan en gaan dan te voet naar Paris Est. Spannend of we de weg kunnen vinden. Dit is de Talys. Een luxe, relaxte trein.

image

Met hoge snelheid rijden we het glooiende noord- frankrijk binnen. Herinneringen ophalen aan de wandeling van vorig jaar.

image

Vanaf Gare du Nord even zoeken naar Gare de l’ Est.  In 10 minuten zijn we weer bij het goede station en zien dat de rechtstreekse trein naar Troyes pas om 17.12 vertrekt.

image

Dat is veel later dan gedacht en zo komen we veel te laat bij het overnachtingsadres aan. ADPS aan de buitenzijde van Troyes. Het restaurant met zelfbedieningsmaaltijd was eigenlijk al gesloten. Gelukkig was er een aardige kok die nog voor het eten wilde zorgen.

image

Helaas is Maison Notre dam in de zomermaanden gesloten. Dit is een overnachtingsadres midden in het centrum.
Morgen weer op pad. Richting Sommeville.

1 reactie op “Dag 0 Op weg naar Troyes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.