Dag 9 route naar Finistere; Negreira – Santa Marina

22 km (waarvan 8,1 met de taxi)
Zeer slecht weer, heel veel regen 16 graden

De hele nacht had het heel erg geregend en het lijkt of het ergste voorbij is. Het regent alleen een klein beetje. Theri en ik zeggen tegen elkaar: dit is zo erg niet……..

image

Zo lopen we Negreira uit vanaf herberg Carmen. Een herberg dicht bij de supermarkt, schoon, en met 2 slaapvertrekken. Op onze slaapzaal was het best rustig op een snurker na. Toen ik om 1400 uur naar het toilet ging heb ik even aan zijn bed geschud en het snurken was afgelopen…..

image

image

Overal in Spanje zie je deze kerkjes met een ronde toren. De omgeving is ook weer erg mooi. We stijgen van 50 naar 350 meter. En we wandelen door de bossen. Lastige stukjes, die heel stijl zijn met losse stenen afgewisseld met brede grevelpaden. Het is een geleidelijke stijging. Intussen gaat het steeds harder regenen.

image

In Portocamino vinden we even een schuilplekje. Belangrijk omdat we alweer honger hadden na 2,5 uur lopen. Gisteren nog wat proviand gekocht omdat de eerste bar na 12 km zou zijn.

image

Steeds komen dappere wandelaars voorbij in de stromende regen.

image

In Vilaserio zijn we zo door en door nat, zelfs de schoenen soppen helemaal, dat we besluiten om een taxi te nemen naat de albergue Casa de Pepe. Een kleine herberg met 20 bedden. Een gezellig cafe en slaapzaal boven.

image

1 reactie op “Dag 9 route naar Finistere; Negreira – Santa Marina

  1. Had ik toch maar mijn poncho daar moeten laten!? ‘k Heb nog altijd spijt dat ik al thuis ben,hoor! Maaaaar, voor jullie zeker ,komt na regen ” de ZON”.
    Toch nog Buen Camino,Frie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.