Dag 7 Ponte de Lima – Rubiaes

2 mei 2014
18 km zeer mooi weer 23 graden

Afgelopen nacht hebben we ervaren hoe een pelgrims herberg ook kan zijn. Deze is de herberg van Ponte de Lima net over de brug. Kerkklokken tot 12 uur in de nacht en de volgende ochtend om 6 uur. Veel gesnurk en om 5 uur starten de pelgrims met vertrekken…….Ook dit kan een pelgrimsnacht zijn.

image

Vandaag de mooie route naar de hoogste top op 435 meter. Paadjes speciaal voor de pelgrim onderhouden of aangelegd. Een feest om te lopen.

image

image

Ook onder de snelweg door….immense pilaren met daaronder een wandelpad. Je voelt je dan blij en dankbaar dat je daar van mag genieten.

image

Op weg naar cafe Nunes bij Revolta. Alvast een stevige klim langs Eucalyptus bomen. Die ruiken trouwens heerlijk…..

image

Bij het kapelletje N.S. Nueves hebben we pauze en steken we een kaarsje aan voor onze dierbaren.

image

Nu nog naar de top, Alto Portela Grande! Dat is een heel stevige klim over grote rotsblokken. Ik ben heel trots op de medewandelaars dat deze top is gehaald! Hier komt Ans dapper naar boven……

image

Bij Cruz de Franceses laten we een steentje achter. Of van huis uit of onderweg gevonden. Een ritueel om even bij stil te staan. Ik heb een steentje gelegd voor Anita. Een klein wit steentje aan de linkerachterkant. Zij komt over enkele dagen. Ben benieuwd of ze het steentje vindt.

image

Trees en Mariet genieten van het uitzicht. Wat een fantastische dag!

image

Vlakbij Rubiaes is een oude Romeinse brug met een waterval.

image

We logeren in een nieuwe herberg Ninho net voorbij de algemene herberg. Een heel gastvrije kleine herberg. Hier hebben we een ruimte met totaal 8 plekken. Voor een goede nachtrust heerlijk.

3 reacties op “Dag 7 Ponte de Lima – Rubiaes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.