Dag 2 camino francais Rabanal – Acebo

14 mei 2014
17 km
Zeer veel wind en fris op 1100- 1500 meter. Strak blauwe lucht, in de middag 23 graden

Afgelopen nacht zeer veel buikpijn en buikloop! Dat doet wat met je lijf. Totaal geen energie. Ik sleep me de berg naar Foncebadon op. Daar denk ik eraan om een taxi te nemen en zo gaat Sonja alleen op pad vanaf Foncebadon.

image

De taxi blijkt € 30 te kosten voor 10 km. Dat gaat me te ver. Ik knap een klein beetje op en ga alsnog naar Cruz de Ferro. Achteraf denk ik dat het zo moest zijn. Dit stuk moest Sonja alleen gaan, om een dierbare te gedenken en wat achter te laten.

image

Ook ik sta even stil bij het overlijden van mijn lieve Jan, nu bijna 7 jaar geleden. Gisteren had ik een schelp gekregen van een verkoper van kristallen, en deze schelp heb ik achter gelaten.

image

Paadjes met bloeiende lavendel. Je kunt je een slechter uitzicht bedenken.

image

Bij de herberg van Manjarin hebben we even pauze. Door de harde wind em ee hoogte van 1500 meter is het daar erg koud. De tempeliers van Manjarin hadden een mooie ceremonie. Als je hier langs komt zeker gaan kijken.

In de verte zie je besneeuwde bergtoppen, en dat voor begin mei. Aan de natuur zie je dat het pas net voorjaar is. Bloeiende witte en gele brem maken het compleet.

image

De daling naar Acebo is heel pittig. 400 meter dalen op 3 km is heel veel. En dat op een stenen pad. Hier valt het mee, ook omdat het droog is. Gelukkig loopt er een weg langs die aan te bevelen is als het regent.

image

Omdat ik door de buikloop zeer moe ben reserveer ik een kamer voor 2 personen in Meson El Acebo. Klein schalig, ook als herberg te boeken voor € 5. Aanbeveling! Dit is het uitzicht van onze kamer.
Zo wil ik morgen wel wakker worden.Hopelijk met meer energie!

image

4 reacties op “Dag 2 camino francais Rabanal – Acebo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.