Dag 12 Portela- Valga

7 mei 2014
21,5 km
Half bewolkt , droog 21 graden. Prima wandelweer.

De gastvrije hospitalario heeft ook gerekend op pelgrims die willen ontbijten. Heel fijn dat je voor je de deur uitgaat hebt ontbeten.We maken tostadas. Dit is geroosterd brood en gaan op pad. Vandaag een vrij vlakke etappe over kleine paadjes.

image

Bij Caldas de Reis is dit oude bord te zien.

image

Caldas de Reis een oud stadje met een gezellig klein, oud centrum.

image

Brug in Caldas de Reis.

image

Ook hier vind je de heilige Jacobus in een portiekje.

image

Hoe het ook gaat op een camino, iedereen heeft er wel een dag bij dat je niet vooruit te branden bent. Dat hoort erbij en dan denk je dat het niet meer lukt. Vandaag was het bij Mariet, en die had tot nu toe zo goed gelopen. Meestal gaat het de andere dag weer. Nu nog maar 35 km te gaan. Dat gaat lukken!

image

Mooi als je dan op een pilaar van een viaduct ULTREIA ziet staan. Een wel bekende term op de camino. Voor mij betekent het Buen camino…….Of is het God is met u?…..

image

In een klein dorpje , Cortinas worden we begroet door de onderwijzer. In alle talen staat ” Goede reis”. Of we even binnen willen komen……

image

Ze zijn op deze school bezig met een project. Waar komen de pelgrims vandaan. De plaatsen zoeken ze op en bijzonderheden van het land. Zo worden de leerlingen van 3, 4 en 5 jaar op een speelse wijze op de hoogte gebracht van de landen. Leuke ontmoeting!

image

Ook het laatste stuk naar Valga is plat. We lopen langs velden vol bloemen, een lust voor het oog.

image

Als we bij de herberg aankomen zijn Trees en Thiemen er niet! De afslag gemist…..Ik probeer ze te bellen, geen reactie. Even later belt Thiemen dat ze terugkomen en inderdaad de afslag naar de herberg niet gezien hebben. Goed opletten bij de herberg van Valga. Deze 2 superlopers hebben vandaag 28 km gelopen. TOP!

3 reacties op “Dag 12 Portela- Valga

  1. Wat een prachtige route. Morgen naar Santiago. Allemaal heel veel succes. Wel op de bordjes letten onderweg, anders wordt het nog een lang etappe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.