Dag 1 Pieterpad Swolgen Venlo

2 april ;22 km; 22 graden Volop zon

In alle vroegte rijd ik door de polder van Vlijmen naar Cromvoirt om Carla op te halen. De zon komt net op en de velden zijn bedekt met een klein laagje mist. Ik zet de auto aan de kant om even te genieten……

image

We rijden naar Swolgen en parkeren de auto bij de kerk. We lopen naar het zuiden, dus even goed kijken welke kant op. De route is aangegeven met rood wit. We starten door de bossen. Het voorjaar is er. Overal fris groen te zien. De blaadjes zijn net open.

image

Het is hier een groot wandelgebied.Stempel van de Maas genoemd.

image

Hier en daar moeras. We gaan over knuppelbruggen door het Schuitwater.

image

Na ongeveer 6 km is het tijd voor een pauze……en we zien een mooi bankje rond een boom.

image

Niet te geloven……Maanden geleden gepland en dan worden getrakteerd op zo mooi weer. Vorig jaar dezelfde tijd zeer koud en winterjassen weer. Wat is het heerlijk.
Bij een kapelletje gaan we even naar binnen. Een fijne sfeer om even rust fe voelen.

image

image

Onderweg waren we een man tegen gekomen, die zei dat we zeker een ijsje zouden moeten eten bij de beste ijssalon van Nederland in Grubbenvorst. Dat is na 6 km en dat leek een prima plan. Bij Kaldenbroek zien we een boerderij van het Limburgs landschap….met terras. Die kunnen we niet weerstaan.

image

Ook een plaats voor Ayurvedische massage. Leuk om een keer te kijken. We krijgen een welkomstdrankje ….rabarbersap. Lekker. We eten overheerlijke zelf gemaakte linzensoep.

image

Inderdaad kopen we een ijsje in Grubbenvorst, nemen geen pauze en eten het ijsje op, op de pont. € 0,40 voor 2 personen. Geen geld. Er kwam een landbouw machine op de boot en toen maakte de boot water. Vervolgens moest die er toch weer af.

image

Langs het plaatsje Velden lopen we langs de Maasoevers naar Venlo. Er zijn vele zwarte koeien met jong. Minstens 25 meter er vandaan blijven staat er. Maar we moesten er toch vlak langs toen we onder de snelweg door moesten.

image

Een eindje verder zien we Venlo liggen.

image

We nemen nog een pauze langs het water en gaan in Venlo een terrasje pikken. Leuk om dan in Venlo een sticker te zien met de richting naar Santiago.

image

We logeren bij een adresje van Vrienden van de fiets, een eindje van het centrum in de richting van de etappe van morgen. (Ericaweg 1)

2 reacties op “Dag 1 Pieterpad Swolgen Venlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.