Via de la Plata dag 6 Campobecerros – Laza

13 november 2012

15 km; -2 graden in de ochtend, 15 graden in de middag. HEERLIJK wandelweer

Steentje leggen

De overnachting in Laza heeft ons goed gedaan en wat is onze grote verbazing. De taxi (?) staat voor de deur met de opa van de winkel van gisteren…… Zo zie je maar, winter klein dorpje, een winkel………..Vader kan wel even een centje bijverdienen door ons 4-en naar Campobecerros terug te brengen. We starten de dag met een pittige klim naar het hoogtepunt van die dag op 1000 meter. 100 meter stijgen op nog geen 2 km is zeker een pittige klim te noemen. Daar aangekomen is een mooi gedenkteken.

IMG_1992

Op elke camino vind je ze. Die enorme bergen steen, meegenomen van huis om iets te herdenken, een geliefde, een familielid of een gewoonte, waarvan je graag afscheid wilt nemen. Ieder neemt daar zijn tijd. Zo ook Jacco. Een bijzonder moment, vaak emotioneel, dat bijdraagt dat je weer, blij,  verder kunt.

Na deze stijging volgt een lange, rustige daling langs de rotsen, oneindige diepten en aan de overkant werkzaamheden aan het spoor. De reden dat het pension van Campobecerros vol was, waar je in november helemaal geen rekening mee houdt.

IMG_2001 Campobecerros - Laza

Het dorpje helemaal aan de horizon is Laza. De hele weg loopt langs deze bergkam. En wat een fris helder weer.

Hier in deze streek is er veel kunst onderweg. De camino palen zijn vervangen door symbolische kunst, zoals deze. Mooi om te zien.

IMG_2005

 

Maar natuurlijk zijn we erg blij met de camino schelp.

IMG_2007

 

Laza ligt op 500 meter. Totaal dus 500 daling vandaag, zeer rustig geen grote dalingen. Fijn voor de knieen.

4 reacties op “Via de la Plata dag 6 Campobecerros – Laza

  1. Hallo,
    Wij willen wandelen via Gudina en Laza. Is het mogelijk om onderweg in Campobecerros te overnachten.
    Wij lopen van Sevilla naarSdC.
    Bedankt voor je moeite.
    Theo van Pinxteren, Aalst NBr
    0653811171

Laat een antwoord achter aan miekeschrieks Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.