Dag 31; 12-11-13; O Pedrouzo – Santiago

21 km
Bewolkt, droog, 17 graden

Verwachtingsvol gaan we op pad. Halen we vandaag Santiago of morgen? De rugzak van Jose sturen we naar Monto de Gozo, zodat we dan kunnen beslissen of we blijven of niet.

We vertrekken echt in het donker. Zoals we gewend zijn voert de camino ons langs mooie bospaden. Zo een donker weggetje met aan het eind licht. Je voelt dan ook echt of je naar het licht loopt.

image

Nog meer dan 10 km te gaan kom je al een beeld tegen met Santiago. Dan gaat het tussen je oren zitten. Je denkt dat je er bijna bent.

image

Nee, we zijn er nog niet. Af en toe is het een pad, vlak langs de auto’s. Je neemt de weg zoals die voor je voeten komt en dan geniet je van b.v. de herfst kleuren.

image

Of van de aangeplante eucalyptusbossen. Keurig precies recht geplant.

image

De rugzak van Jose staat in San Marcos, een plaats dichtbij Monto de Gozo. Spannend om te vinden als dit niet precies aan de camino ligt. Natuurlijk vinden we het en na een rust pauze besluiten we om door je lopen. We staan nog even stil bij het monument van Monto de Gozo.

image

En dan…..de aankomst bij de kathedraal. Het hoogte punt van elke camino. YES we hebben het gehaald. Een moment om te vieren.

image

Daarna naar het pelgrims buro voor de laatste stempel op je pelgrims paspoort. Ook dit is een mooi moment. Je krijgt felicitaties van je mede pelgrims en van de enthousiaste mensen van het pelgrims buro. Het is ook echt een prestatie.

image

En dan ontvang je de Compostela. Al die km komen nog eens aan de voorbij. 653 km vanaf Logrono met je eigen voeten afgelegd. Een grote prestatie. Voor iedereen die op zijn eigen manier het laatste stuk te voet heeft gehaald.

image

5 reacties op “Dag 31; 12-11-13; O Pedrouzo – Santiago

    1. Ja, het gevoel vasthouden. We gaan ervoor. Ik heb zoveel mensen gezien met een warme camino smile. Een lach vanuit de grond van het hart, intens tevreden.

  1. Gefeliciteerd Mieke en Jose .
    Wat een geweldige prestatie!!! !
    Ik heb genoten van je verslagen, zal ik missen ….
    Ja die Camino smile van jou en je altijd positieve instelling, zal ik niet gauw vergeten . Ik wens je nog vele mooie Camino momenten toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.