dag 28; 9 november; Palas de Rei – Melide

15,1 km
bewolkt weer met regen, 13 graden

Vanaf vandaag gaan we proberen max 15 km te lopen, omdat jose heel veel last blijft houden van haar enkel. Zo komen we er ook. We hebben tijd genoeg. Alleen naar Finisterra lopen zal niet helemaal gaan lukken.

Ondanks betere voorspellingen van het weer, hadden we weer een regendag. Veilig onder mijn poncho kruipen en de regendruppels horen vallen. Het heeft ook wel wat. Je went eraan en als het niet al te hard regent, blijf ik droog onder mijn poncho.

image

Hier in Galicie zijn veel corredoira. Holle weggetjes, door stenen, bomen en struiken gevormd.

De route vandaag loopt over vele bospaadjes. Op sommige plekken zijn de paden rivieren en kunnen we erdoor, dankzij de grote stenen. Als die tenminste niet zijn overstroomd.
image

Bij O Coto hebben we hebben we lang pauze. Nu komen we erachter dat we meestal als eersten weg waren. We kwamen bijna niemand tegen. Nu is het een komen en gaan van pelgrims die we al ontmoet hebben. Zoals Marcel en een priester, father Stephen. Een priester die in Afghanistan heeft gewerkt als aalmoezenier. Hij had mensen uit Korea ontmoet en wil nu graag daar naar toe. Een bijzondere mens met de camino lichtjes in zijn ogen. Prachtig om je zien. Dat raakt me altijd. En als ik dat dan zeg , zeggen ze dat ze dat bij mij ook zien.

image

De weg naar Melide blijft stijgen en dalen. Gewend aan deze inspanning is het genieten van de wisselende uitzichten.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.