dag 9; 21 oktober; Hontenas – Boadilla del camino

28,7 km
bewolkt weer, droog 17 graden

Gewend om op tijd op je staan, vertrekken we om 7.45 uur. Het is nu echt nog donker en dan zie je de gele pijlen niet zo goed. Op een kruising zoeken we wat en plotseling komt er een auto, die een bord van de camino verlicht. Dat komt goed uit!

image

Weldra wordt het een beetje lichter. Een smal pad leidt ons richting Castrojeriz.

image

Onderweg komen we langs een herberg San Anton genaamd. Er staat alleen nog een ruïne. In de zomer kun je er slapen. Het is alleen afgesloten met een gordijn.

image

Het laatste stuk naar Castrojeriz gaat over de weg. Deze plaats ligt op een heuvel, zodat je die al van verre ziet liggen.

image

Vlak na Castojeriz is een stijging van 12% over 1 km. Een stevige klim!

image

Daarna is er een daling van 18% over 350 meter. Dan is het belangrijk een beetje achterover te hangen. Dat gaat makkelijker als je je rugzak bij de schouders wat losser doet.

image

Voor Itero de la Vega is een oude brug te zien.

image

Dit zou de eind plaats zijn van vandaag. We nemen een pauze en omdat het pas 14.00 uur is lopen we door. 8 km extra over een rechte weg zonder bebouwing, met een stijging van 773 naar 857 meter. De Otero largo.

image

Op de top zien we Boadilla del Camino al liggen. Het is dan nog 1 uur lopen. Net te ver vinden we allebei. Morgen wat minder!

We logeren in een nieuwe particuliere herberg Albergue Titas. Aanrader. Klein maar erg ruim.

1 reactie op “dag 9; 21 oktober; Hontenas – Boadilla del camino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.