dag 6; 7 oktober; Palas de Rei – Melide

15 km
Zeer mooi weer; 24 graden

Kort na Palas de Rei zien we een richting wijzer van kunst.

image

Kijk hoe blauw de lucht is, en dat voor oktober. We lopen in heuvelachtig terrein. Geen moeilijk dalingen en stijgingen.

image

Ook dit is Galicie.

image

In Pontecampana, casa Domingo worden we gastvrij ontvangen. Kleine herberg waar je kunt reserveren. Een fijne sfeer.

image

In de herberg zijn zelfs vogel nestjes te zien.

image

Bij een stempel plaats zie ik een pelgrims paspoort liggen. Van wie zou die zijn en heeft hij het laten liggen? Ik besluit het mee te nemen. Bij een volgend terras vraag ik of iemand een Mexicaan kent. En wat blijkt… Die zit gewoon in die bar. Heel blij neemt hij van me aan. Dit is camino. Wat een toeval. Of ik wat wil drinken? Ik zeg, nee hoor, je camino smile is voldoende. Die krijg ik. Een stralende lach van dankbaarheid en een steentje. Hier ben ik erg blij mee.

image

Onderweg zien we ook dit Jacobs kruis. Wat een contrast met de blauwe lucht.

image

Nog een camino toeval. Vandaag had ik in de algemene herberg willen slapen. Marijke kiest voor een kleinere, en daarom slapen we in O Apalpador.  Wat blijkt de algemene herberg is gesloten. Hoe kan ik hiervan genieten. Camino toeval.

Maria geeft me ook een heel mooi compliment. Ze voelt dat ik zo positief ben en dat ze gemotiveerd wordt. Leuk is het om dat te horen. Zo wil ik de camino laten ervaren.

Vlak voor Melide lopen we over een oude Romaanse brug en zien dit kleine riviertje.

image

1 reactie op “dag 6; 7 oktober; Palas de Rei – Melide

 1. ‘…pauzeren aan de voet van een boom of op een rivieroever..komen en gaan
  , vrij en zonder zorgen, overal en nergens, etend wat zich aandient..geen beperking en toch allesomvattend…onderweg..’

  Lieve Miek,
  Wat fijn om te lezen over de stappen die je zet en het toeval dat je overkomt
  onderweg, met leuke foto’s! Geniet van elke loutering en verrassing,
  Buen camino!groetjes van Zeeuws Vlaamse bodem,
  Leanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.