dag 4; 16 oktober Cirinuela – Viloria de Rioja

21 km
schitterend zonnig, veel wind, 22 graden

Ontbijten in de herberg samen met Pablo en Frauke uit Duitsland. Frauke, een prachtige vrouw van 72, die in een lange rok , met zeer lange haren de camino loopt. Als ik die leeftijd heb, wil ik dat ook nog graag kunnen.
Heerlijke muziek, genieten.

image

En dan…. je kijkt uit het raam en ziet de dag ontwaken. Hoog torent de herberg boven het landschap uit. De schaduwen zijn lang en het licht kleurt goudgeel.

image

We dalen stijgen, op weg naar Santa Domingo. Het eerste uur blijft het licht zo mooi kleuren. wat een feest om zo door het landschap te lopen.

image

Elke stap, is er een vooruit. Even niet letten op het aantal km nog te gaan. In het NU op pad. Ook weer realiseren elke stap is er Een vooruit.

In Santa Domingo bezoeken we de oude kathedraal met de kippen. De kippen herinneren aan het wonder van deze kippen die weer levend werden, terwijl ze al op een bord lagen. Dit om een veroordeelde, die onschuldig opgehangen was te redden.

image

Geraakt door de sfeer en de goed bewaarde oude beelden en rijkdommen. Een paar voorbeelden

image

image

image

We lopen door naar Granon, om even een kijkje Even nemen in de bekende herberg. De pelgrims slapen in de kerk en de maaltijden worden gezamenlijk gebruikt. We lopen door, omdat we pas 13 km hadden afgelegd. Wel een aanrader.

Het landschap blijft mooi glooiend.

image

We slapen in een zeer kleine herberg, voor 12 pelgrims in Viloria de Rioja, Albergue Acacio de Orietta. Wederom ontvangen met muziek, haard en gezamenlijke maaltijd.

image

2 reacties op “dag 4; 16 oktober Cirinuela – Viloria de Rioja

 1. Oh Mieke wat weer prachtige plaatjes..Als het veel aan gewicht uitmaakt laat jij dan maar rustig je fototoestel thuis hoor .. het zit hem werkelijk in de compositie’s.
  Dat doe je geweldig.!!
  Ik geniet weer helemaal mee hoor, al zit ik nog helemaal te geniet, van wat ik met jou en Marijke heb mogen meemaken.
  Mijn foto’s staan inmiddels ook weer in een album en op mijn Blog.
  Iedere kiek een dierbare herinnering!
  Buen Camino, lieve Mieke

 2. Geachte mevrouw Schrieks,

  U loopt nu samen met Jose deze prachtige tocht. Via deze site geniet ik ook een beetje mee. Wilt u Jose de groeten van me doen?
  Ik zal via uw berichten nog regelmatig de reis volgen en wens jullie nog een indrukwekkende wandeltocht toe.
  met vriendelijke groet,
  Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.