dag 15; 27 oktober; Sahagun – El Burgo Ranero

18,3 km
Eerst mistig, later half bewolkt 15 graden

Het normale patroon in een herberg is gestommel en het inpakken van rugzakken. Altijd zijn er pelgrims die in het donker vertrekken. Vanochtend was het anders. Er was geld gestolen van een Poolse vrouw die amper engels verstaat. 2 andere pelgrims zijn er nog achteraan gehold, maar niemand meer to bekennen. Een jonge Nederlander die veel talen spreekt en een spanjaard blijven bij haar om te helpen. Van alle kanten krijgt de mevrouw wat geld om verder je kunnen. Ze zouden wachten tot de Hospitalero komt. Heel naar dat dit gebeurt, maar ook goed om je zien dat pelgrims elkaar helpen. We gaan op pad en verlaten Sahagun via een Romeinse brug.

image

De route loopt langs de weg. Het is zondag en zeer rustig. Ook de mist geeft deze rust. Heel veel spinnewebben met dauwdruppels.

image

Met hoeveel geduld heeft een spin dit gemaakt? Steeds opnieuw beginnen en niet denken het is voor niets. Geen stijgingen vandaag, goed je doen.

image

Wel is de herfst begonnen, mist in de ochtend, verder rustig weer.

image

Deze roos zien we onderweg. Met heel veel aandacht is het steenmannetje gemaakt. Ik zie er 2 mensen in die buigen over iets kleins. Ontroering op de camino.

image

Gisteren had ik deze telefoon opgeladen en kennelijk was er water op gekomen. Geen reactie deze ochtend. Wat nu? Ik had al een nieuwe telefoon gekocht en heb deze gebruikt om foto s te maken. In de herberg doet de telefoon het weer en kan ik toch mijn blog schrijven. Hoe krijg ik de foto s bij mijn blog? Ik heb het opgelost door ze naar me toe te sturen. Net merkte ik dat ik geen foto s meer met dit toestel kan maken. Die maak ik vanaf morgen met mijn nieuwe toestel en stuur ze door via mail. Voorlopig vind ik dit een goede oplossing.

We slapen in de Albergue Municipal. 28 bedden totaal en nu, om 16.30 uur vol. Er zijn nog veel mensen onderweg.

Mede pelgrim Jacques nodigt ons uit om mee te eten. Vele pelgrims eten in de herberg deze keer. Een jonge jongen uit Korea heeft een mime act. Hier probeert hij geld mee te verdienen voor de camino.

1 reactie op “dag 15; 27 oktober; Sahagun – El Burgo Ranero

 1. Gelukkig jullie zijn weer on the road again.
  Gezellig de belevenissen te lezen en nog even weg dromen, bij mijn Camino onder leiding van jou, Mieke.
  Is er water in de lens gekomen Mieke, of is de capaciteit voor je foto’s op je toestel misschien verbruikt?
  Dat laatste was bij mij het geval en toen ik er een sd kaartje (8GB) in zette, was het probleem opgelost.

  Ik hoop nog vele mooie foto’s van deze fantastische wandeling te zien en wens jullie als altijd:
  “Buen Camino!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.