Dag 14 > 26 september Cadavo-Baleira – Lugo

30 km, waarvan 8 met de bus.
half bewolkt, 25 graden.

Gisterenavond kreeg ik een goed idee door een gesprek met een frans echtpaar. Zo hoorde ik dat er een bus vertrekt om 8 uur naar Castroverde. Zo kan ik de route inkorten. Bij mij komt de vraag op, mag dat? 30 km vind ik altijd te ver. Ik vond het een prachtige uitkomst, vooral omdat ik vanwege een tand ontsteking naar de tandarts wilde gaan. Nu vandaag dan genieten van de laatste etappe van camino Primitivo. Dichtbij Castroverde begint de wandeling door een bos.

IMG_3645

Vandaag loopt de route door de heuvels richting Lugo. De hoge bergen zijn voorbij en een heuvelachtig landschap laat zich van een mooie kant zien.

 

image

Onderweg is er een beeld van de Heilige Jacobus. Zo voel ik me beschermd op de weg.

2013-09-26 09.17.26

 

Wat is het altijd leuk om bij een rustplaats de mede wandelaars tegen te komen.

image

Dit zijn Gerard, Alex, Magdalena, Rita en Nacho. Alle nationaliteiten samen en het voelt als zeer vertrouwd. Dagelijks kom je ze tegen en loopt een stukje met ze mee. Persoonlijke verhalen, die eenieder makkelijk al lopend verteld. Ook dat is camino. Samen delen om weer een stap verder te kunnen. Wat je ziet bij alle mede wandelaars, ogen die stralen, net  of ze weer een stukje van zichzelf hebben terug gevonden en problemen of zorgen achter zich hebben gelaten.

Voor mij de laatste dag van de camino Primitivo. Hier haal ik de laatste stempel in de herberg van Lugo.

image

Nu een paar dagen rust, naar Santiago met de bus en volgende week naar Sarria voor de volgende camino.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.