dag 22; 5 augustus Montmort – Baye – Sezanne

32,5 km; waarvan 23 km gelopen. Benauwd weer, veel zon, 28 graden.

Volgens het advies van de route, zou het alleen 11 km zijn. We hadden wel zin in een rustige dag en probeerden de overnachting in Baye te regelen. De ene was vol vanwege een retraite, het enige hotel was gesloten. Wat nu? Ik kreeg een goed idee. Mw. Catherine van de Gite, zou ons met de auto op de route zetten, omdat het adres van de Gite te ver van de route was. Waarom niet vragen óf ze ons naar Baye brengt. Dan is het nog 21,5 naar Sezanne en dat is voor ons een goede afstand. Zo werden we inderdaad weggebracht en gingen op pad.

Bij de kerk van St. Prix is een stevige klim naar een hoger gelegen plateau.

image

We lopen door de bossen omhoog.

image

Op het plateau is het landschap heel anders dan de voorgaande dagen. Geen druiven struiken, naar een vrijwel plat landschap.

We lopen langs de bosranden en korenakkers. Mooie lijnen vormen het landschap.

IMG_3403

 

Dichtbij Sezanne komen we weer bij druiven struiken en is het landschap weer glooiend. Na en sterke afdaling zien we de kathedraal van Sezanne liggen. Altijd mooi als je vanaf de heuvel je eindbestemming van die dag ziet liggen.

IMG_3405

In Sezanne krijgen we nog een leuke, mooie ervaring. Karel was op de camping en had problemen met boodschappen. Een hele vriendelijke man brengt hem naar de supermarkt. Samen gaan ze een biertje drinken. Juist op dat moment zijn we bij de kerk om even te kijken, en zo zien we dan ook Karel weer. De aardige man brengt ook ons naar de supermarkt. Na het weekend was echt alle proviand op en we hadden dringend aanvulling nodig. Hier in dit deel van Frankrijk zijn er bijna geen winkels en ook geen horeca meer open. Goed plannen dus.

Het loopt ook nu weer anders. Nu slapen we in een BEJAARDENHUIS. Hartelijk zijn we hier ontvangen. Speciaal voor pelgrims hebben ze deze voorziening gemaakt. Voor 15 Euro slapen, ontbijt, en warme maaltijd. Dit was weer eens een dag met veel hulp…, die we met open armen ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.