dag 20; 3 augustus Reims – Cumieres

29,8 km; Afgelopen nacht veel regen, afkoeling en prima wandel temperatuur 25 graden, vooral zonnig.

Na het ontbijt in de jeugdherberg vertrekken we om 7.45 uur. Laat omdat we nu gewend zijn om om 6.00 uur te vertrekken.

De grote stad Reims verlaten we via een jaagpad langs het kanaal.

image

De temperatuur is heerlijk en we genieten van wat de dag ons gaat brengen. Het landschap is heel anders dan het vlakke land van gisteren. We komen weer in de heuvels. Dit is direct weer te zien bij Montbre, als we de snelweg zijn overgestoken.

image

Bij Rilly-la-Montagne zien we oneindige druiven struiken, voor de Champagne uit deze streek.

image

Die weg daarboven komen we vandaan. Steeds stijgen en dalen, maar het is goed te doen. Als kunstwerk is hier een wijnpers geplaatst.

image

Naar Germaine lopen we meer dan 6 km door de bossen. Hier zijn de stijgingen weer fors. Je kijkt dan alleen naar de 1e stap, niet kijkend hoeveel stappen nog. Rustig aan op een rustig tempo, ieder zijn eigen snelheid.

image

We lunchen op een boomstam, altijd een stoel beschikbaar in de natuur.

image

In Germaine zouden we proberen te overnachten. We hadden tenslotte al 19,3 km gelopen en het was genoeg. We hadden al geprobeerd de overnachting te regelen, maar dat was niet gelukt. Het gebruikelijke adres gesloten vanwege vakantie. Het gemeentehuis dicht omdat het zaterdag was, zelfs de bakker was met vakantie. Een Gite was wel open, naar niemand te bekennen. Wat nu? Een adres 10 km verder? Ik bel op en ja hoor, hier kunnen we terecht. Ook vraag ik of er een restaurant is. Ook dit is gesloten, zodat we ook voor 6 uur boodschappen moeten zien te doen. Er is wel een winkeltje, gelukkig.

Om 14.00 uur gaan we weer op pad voor de laatste 10 km. We zijn fit en verwachten dat we dit kunnen halen. Zo niet dan gaan we liften. We zien wel…

Ook na Germaine lopen we door het bos op een heuvel en komen langs een meertje. De blauwe lucht wordt weerspiegeld in het water.

image

We hebben nog 2 keer pauze. Langs de kant van de weg na 5,6 km en op een terrasje na 3,2 km. Tussendoor werd de moeite beloond met een prachtig uitzicht.

IMG_3386

Tot onze verrassing komen we in Hautvillers langs een terrasje……Tijd voor een pauze.

IMG_3387

 

Niet meer denkend aan de zware laatste km dalen we af naar Cumieres.

IMG_3389

 

Hier hebben we een Chambre d’Hote.

Trots, en moe maar voldaan kijken we op deze dag terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.