dag 14; 28 juli Oignies – en – Thiera – Rocroi

21 km; In de nacht hevig onweer met storm, overdag droog, een lekkere wandel temperatuur, 23 graden.

In ons chalet worden we uren wakker gehouden door het onweer. De stroom valt uit en ik maak de zorgen over mijn telefoon die aan de oplader ligt. Gelukkig niets stuk. Heel dichtbij zijn bomen afgebroken als luciferhoutjes.

image

Vandaag volgen we een GR, die worden aangegeven met rood-wit markering en natuurlijk ook met de schelp. De route loopt vrijwel helemaal door een prachtig bos, afwisseling in hoogte, kleine paadjes, bredere weggetjes.

IMG_3311

In het bos waren er werkzaamheden, die werden aangegeven met (jawel) rood -wit. En wat gebeurt er? We lopen meer dan 1.5 uur en komen op een plaats uit, die we herkennen van een moment pauze. Dit is dus niet de goede route. Deze strepen zijn te groot voor GR. We herinneren ons dat we een kruis hebben gezien en die weg, fout hebben gekozen. Gelukkig wisten we toen dat we terug liepen. Dat is heel de- motiverend en vraagt een omslag, naar: we gaan het nog eens proberen. Dat valt niet mee.

Zo zijn we weer op de goede weg. Aangegeven met een duidelijke blauw met gele wegwijzer.

IMG_3313

 

We nemen een extra pauze voor het laatste stukje.

image

Wat later dan gedacht komen we in Rocroi aan. Een vestingsstad van de 16e eeuw.

image

IMG_3316

Nu zit het eerste deel van de Via Monastica erop. 315 Km van Den Bosch naar Rocroy.

IMG_3431

Morgen zijn we echt in Frankrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.