dag 10; 24 juli Jodoigne – Namen

20 km; eerst wat regen,daarna half bewolkt.
Deze nacht heeft het flink geregend en daardoor is het lekker afgekoeld.

Vanaf ons logeeradres in Pietran lopen we over een modderig smal weggetje en gaan de route opzoeken. Niet wetend dat deze modder glad is glij ik uit.

image

Van de rechtse plas naar het land links. Natuurlijk met mijn kleren en schoenen onder de modder. Niets bezeerd gaan we verder.

Een heel ander uitzicht dan we tot nu toe gewend waren.

IMG_3260

 

Als je via een andere route komt is het wat zoeken om weer om de juiste weg te komen. Vanochtend vroeg komt uit het niets een vrouw op de fiets naar ons toe en wijst ons de weg. Toeval? Voor mij een herkenbaar moment dat alles wat je nodig hebt, op dat moment naar je toekomt. Hier kan ik erg van genieten.

Weer op de goede weg wandelen we verder op de Ravel 2. Een oude spoorbaan waar ze  in België wandelpaden van gemaakt hebben.

IMG_3262

Rechte lijnen langs korenvelden.

IMG_3263

 

De hele route van vandaag zou 33 km zijn. Dat vinden we te ver en nemen in Eghezee een bus naar Namen. Namen is een vestingsstad met een grote Citadel. Vanaf hier werden in vroeger dagen de Maas en de Samber in de gaten gehouden.

image

Wij (als jeugd….) logeren in een jeugherberg. Mooi gelegen aan de rand van de Maas.

image

 

De herberg ligt een beetje buiten het centrum van Namen. We gaan nog even terug naar het centrum om o.a de kathedraal te bezoeken met een prachtige lichtval op de witte muren.

IMG_3267

 

Altijd even naar boven kijken, meestal een prachtige plafond beschildering.

IMG_3271

1 reactie op “dag 10; 24 juli Jodoigne – Namen

  1. hallo pelgrimgangers, wat een super verslag, nu weet ik waar mijn zus Hennie aan de wandel is, jullie hebben al heel wat km in de benen zeg, het voelt net of ik nu ook een beetje heb meegelopen, mooie beelden erbij erg leuk, ik blijf het nu volgen! dank en nog heel veel wandelplezier!
    hartelijke groet,
    Els

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.