Welke route kies je als je naar Santiago de Compostela wilt lopen?

Ik krijg regelmatig de vraag welke route het meest geschikt is voor “beginnende pelgrims”.
Hieronder verschillende wandelingen met hun belangrijkste eigenschappen:

Maak kennis met een camino en wandel mee naar Finistere en Muxia
Wil je niet te lang onderweg zijn, 10 – 15 km per dag lopen? Deze route is voor iedereen met een goede basisconditie die 10 – 15 km per dag kan lopen te doen. Kies voor de Camino naar Finistere en Muxia 
Je kunt met mij meewandelen van 25 juli – 6 augustus 2017

Dichter bij huis en voorbereiden
Wil je gaan trainen in de heuvels voor je camino? Ga dan met ons mee met de trainingswandeling in Zuid Limburg. We logeren in 3 verschillende Bed& Breakfast en de bagage wordt nagebracht. Ongeveer 20 km per dag.

Voor meer getrainde (berg-) wandelaars
Wil je kennismaken met de oudste route naar Santiago dwars door de bergen? Deze route is schitterend en geschikt voor goed getrainde mensen. De zwaarste en de mooiste wandeling. De route start in Oviedo en gaat over toppen van 1200 meter. Met de grootste stijging per dag van 600 meter. Dit is de Camino Primitivo. Je kunt met mij meewandelen van 19 augustus – 6 september 2017.

De hele route vanaf St. Jean Pied de Port staat al lang op je verlanglijstje
Je wilt de oude vertrouwde route lopen vanaf St. Jean Pied de Port naar Santiago. De hele route is 780 km. Een hele ervaring die je je leven lang niet meer zult vergeten.
Dit is de Camino Francais. Je kunt met mij meewandelen tussen 20 mei en 1 juli 2017.

Op weg naar St. Jean Pied de Port
Wil je liever nog in Frankrijk beginnen en in St. Jean Pied de Port aankomen? Dat kan! In 2017 wandelen we van Perigieux in 20 wandeldagen naar St. Jean Pied de Port. We wandeling start op 18 april en we gaan op 10 mei terug.