Dutch Mountain trail

Van: 19-05-2023 tot: 24-05-2023

19-24 mei 2023 Dutch Mountain Trail

Wie gaat mee? Volgens kenners de zwaarste lange afstand wandeling in Nederland. Wat mij betreft ook de mooiste……

6 wandeldagen, 5 overnachtingen € 650 op gedeelde kamer

Toeslag 1 persoonskamer € 150

Minimum aantal deelnemers 5, max 6 personen. (4 aanmeldingen, 2 opties, vol)

De Dutch mountain trail is een wandeling van 104 km en kent 1718 hoogtemeters. Een fantastische uitdaging in het Limburgse heuvelland. Zie voor een reisverslag van maart 2022 en april 2021 https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/2022-dutch-mountain-trail/ https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/2021-dutch-mountain-trail/

Inbegrepen:

  • Overnachting in Abdij Rolduc Kerkrade 7 persoonskamer halfpension
  • 3 overnachtingen in Hotel de Zwarte Ruiter in Gulpen met halfpension; 3x ontbijt en 3x 3 gangendiner op 2 of 3 persoonskamer
  • 1 overnachting in Eijsden, hotel cafe le Bonheur, 2 persoonskamer, logies  en ontbijt
  • USB stick met alle foto’s en een reisverslag in kleur op papier

Niet inbegrepen

  • Diner in Eijsden
  • Lunch
  • Vervoer van/naar vertrekplaats (met openbaar vervoer)

 

Planning

19 mei Eygelshoven station Kerkrade 10
20 mei station Kerkrade Vaals 18
21 mei Vaals Gulpen 25
22 mei Gulpen Slenaken 20
23 mei Slenaken Eijsden 20
24 mei Eijsden Maastricht 15

Op 19 mei vertrekken we rond 12 uur vanaf station Eygelshoven. Bij het station is een parkeerplaats. Voor wie met de auto komt, de auto blijft daar staan. Waarschijnlijk reis ik zelf met de trein. De eerste dag wandelen we naar het uiterste zuiden van Kerkrade en we overnachten in abdij Bolduc op een 7 persoonskamer. De volgende dag vertrekken we vanaf abdij Bolduc naar Vaals. We gaan hiervandaan met de bus naar Gulpen voor ons overnachtingsadres. De 3e dag gaan we met de bus naar de Vaals en wandelen naar Gulpen. De 4e dag vertrekken we van ons hotel naar Slenaken en gaan met de bus terug. De 5e dag gaan we met de bus naar Slenaken en wandelen naar Eijsden. Hier hebben we ons laatste overnachtingsadres. Vanaf Eijsden gaat we naar het eindpunt van de Dutch Mountain Trail, dat is station Maastricht. Vanaf station Maastricht is een directe trein naar Eygelshoven, voor degenen die met de auto zijn gekomen.

We dragen onze eigen rugzak, een slaapzak en handdoek zijn niet nodig. Op 21 en 22 mei kunnen we de meeste bagage in Gulpen achterlaten. Let op: neem niet teveel mee.

Het zijn zware etappes met in totaal 1715 hoogte meters. Daarom is ervoor gekozen om de etappes over 6 dagen te verdelen. Het is dan ook heel belangrijk goed getraind te zijn, dit betekent gewend zijn aan 20-25 km per dag. Voor wie de Dutch Mountain Trail graag op zijn telefoon wil volgen, er is een GPX track beschikbaar. Zelf heb ik Topo GPS en een boekje om de route te volgen.

Stuur een mailtje als je interesse hebt naar info@inbalansopweg.nl

1 reactie op “Dutch Mountain trail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.