Camino del Norte

Van: 13-06-2022 tot: 27-06-2022

Wandelreis van Santano en Santander naar Oviedo

13-27 juni 2022      13 dagen       263 km       € 550 (vol)

De genoemde data zijn reisdagen.

Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verblijfskosten. Inbegrepen zijn mijn persoonlijke begeleiding, organisatie informatie en na afloop een reisverslag geprint in kleur.

Dit stuk van de pelgrimsroute heet “Camino del Norte”. De route loopt langs de noordelijke kust van Spanje. We starten net voor Guemes en gaan via Santander naar Oviedo. Dat is deze keer het eindpunt van onze camino.

Afbeeldingsresultaat voor camino del norte route

De route langs de Atlantisch kust kent fantastisch mooie vergezichten over zee. Rotsen en stranden wisselen elkaar af.  Het is zeker niet vlak! De plaatsen aan zee worden afgewisseld met dorpjes in de bergen. De vele heuvels en de afstanden per dag, maken deze route zwaarder dan je zou verwachten. De te belopen afstanden per dag zijn 4 dagen van ongeveer 25 km. De overige dagen rondom 20 km per dag. Zorg dat je goed getraind bent, dat betekent dat je gewend bent om 20-25 km per dag te lopen.

We starten in de provincie Cantabrië en gaan door tot aan Asturias, waar ons eindpunt Oviedo ligt.

Cantabrië is een van de zeventien autonome regio’s en provincie in het noorden van Spanje. De regio ligt aan de Cantabrische Zee, ten oosten van Asturië, ten westen van de Baskische provincie Biskaje en ten noorden van Castilië en León. De hoofdstad van Cantabrië is Santander.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.