Archieven

Camino Portugues vanaf A Guarda

Geannuleerd!

18 tm 30 juli 2015; ivm annulering Bed & Breakfast is deze wandeling vervallen.

8 wandeldagen naar Santiago, 162 km, 12 overnachtingen, € 875 inclusief volpension. Inbegrepen: vervoer van het vliegveld naar A Guarda, dagelijks vervoer van en- en naar de startplek van de wandeling, ontbijt, lunchpakketje en diner. (excl. vliegreis) Wandelen met uitsluitend dagrugzakje.

Bijkomende kosten betreffen vliegreis naar Porto en de kosten consumpties in een bar/restaurant tijdens de wandeling en kosten voor deelname aan een excursie.

We wandelen van A Guarda over de camino Portugues langs de kust naar Vigo. Vanaf Redondela sluit de camino aan op de traditionele camino Portugues. Na elke 2 dagen is er een rustdag. We verblijven in het bed en breakfast adres Cortijo La Rosa in A Guarda. A Guarda is een plaats aan de Atlantische kust in Spanje net ten noorden van Portugal. Op de rustdag heb je de gelegenheid deel te nemen aan een excursie, b.v. bezoek aan Monte Tegra of de 3 eilanden voor de kust van Vigo.

Het minimum aantal deelnemers is 4, maximum is 8 deelnemers. Het aantal km per dag varieert tussen de 18 en 24 km. De bagage blijft in A Guarda, dus je hebt alleen een dagrugzakje te dragen.

Het is een prachtige route langs de kust en/of door het binnenland met uitzichten op zee of de zee arm bij Vigo. Vanaf Redondela kun je genieten van het Galicische heuvelland.

IMG_20140909213542_339-1

 

 

 

 

Camino Portugues por la Costa/Espiritual

Wandelen van Porto naar Santiago de Compostela langs de kust en met de “spirituele variant”

14 wandeldagen € 550  (exclusief reis- en verblijfskosten)

29 mei – 14 juni 2024; Begeleiding Mieke (vol)

12-28 september ; Begeleiding Rita Kluitmans (vol)

Voor beide wandelingen kun je je aanmelden voor de reservelijst

Camino Portugues de la Costa en Variante Espiritual

De Portugese kustroute kent een ideaal startpunt. Porto is een schitterende levendige oude stad. We lopen vanuit het stadscentrum langs de Douro richting zee. Vaak lopen we met een lekker fris zeewindje met uitzicht op de altijd veranderlijke oceaan. Er zijn veel vlonders aangelegd in het prachtige duingebied, dat loopt heerlijk. Soms gaat de route iets door het binnenland. We komen door levendige kustplaatsen als Viana do Castelo, Caminha en Oia, met een prachtig oud klooster aan zee. We nemen een pont om de Portugees-Spaanse grens over te steken. De kustroute is rustiger dan de binnenlandroute en heeft voldoende plekken om te overnachten. Na Pontevedra volgt een bijzondere afslag van de Camino, de driedaagse Variante Espiritual. Een nog weinig belopen pad met onder andere prachtige oude watermolens. Onderdeel hiervan is een boottocht door een fraai rivierdal landinwaarts tot vlakbij Padron. Hier sluiten we weer aan op de oorspronkelijke Camino Portugues. Dan is het niet ver meer door de groene heuvels van Galicië naar Santiago, onze eindbestemming.

Klik hier voor een kaart van de route

De totale route is 250 km en duurt 13 dagen. De meeste dagelijkse etappes zijn tussen de 15 en 24 km.

Kijk voor een verslag van de route van 2019 https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/camino-portugues-kustroute-mieke-2019/

camino_portugues_per_la_Costa