Archieven

Camino Portugues vanaf A Guarda

Geannuleerd!

18 tm 30 juli 2015; ivm annulering Bed & Breakfast is deze wandeling vervallen.

8 wandeldagen naar Santiago, 162 km, 12 overnachtingen, € 875 inclusief volpension. Inbegrepen: vervoer van het vliegveld naar A Guarda, dagelijks vervoer van en- en naar de startplek van de wandeling, ontbijt, lunchpakketje en diner. (excl. vliegreis) Wandelen met uitsluitend dagrugzakje.

Bijkomende kosten betreffen vliegreis naar Porto en de kosten consumpties in een bar/restaurant tijdens de wandeling en kosten voor deelname aan een excursie.

We wandelen van A Guarda over de camino Portugues langs de kust naar Vigo. Vanaf Redondela sluit de camino aan op de traditionele camino Portugues. Na elke 2 dagen is er een rustdag. We verblijven in het bed en breakfast adres Cortijo La Rosa in A Guarda. A Guarda is een plaats aan de Atlantische kust in Spanje net ten noorden van Portugal. Op de rustdag heb je de gelegenheid deel te nemen aan een excursie, b.v. bezoek aan Monte Tegra of de 3 eilanden voor de kust van Vigo.

Het minimum aantal deelnemers is 4, maximum is 8 deelnemers. Het aantal km per dag varieert tussen de 18 en 24 km. De bagage blijft in A Guarda, dus je hebt alleen een dagrugzakje te dragen.

Het is een prachtige route langs de kust en/of door het binnenland met uitzichten op zee of de zee arm bij Vigo. Vanaf Redondela kun je genieten van het Galicische heuvelland.

IMG_20140909213542_339-1

 

 

 

 

Camino Portugues por la Costa/Espiritual

Wandelen van Porto naar Santiago de Compostela langs de kust en met de “spirituele variant”

14 wandeldagen € 550  (exclusief reis- en verblijfskosten)

5-21 april 2022; Begeleiding Rita Kluitmans ( vol)

25 april – 12 mei 2022; Begeleiding Jaap (vol)

 

Camino Portugues de la Costa en Variante Espiritual

De Portugese kustroute kent een ideaal startpunt. Porto is een schitterende levendige oude stad. We lopen vanuit het stadscentrum langs de Douro richting zee. Vaak lopen we met een lekker fris zeewindje met uitzicht op de altijd veranderlijke oceaan. Er zijn veel vlonders aangelegd in het prachtige duingebied, dat loopt heerlijk. Soms gaat de route iets door het binnenland. We komen door levendige kustplaatsen als Viana do Castelo, Caminha en Oia, met een prachtig oud klooster aan zee. We nemen een pont om de Portugees-Spaanse grens over te steken. De kustroute is rustiger dan de binnenlandroute en heeft voldoende plekken om te overnachten. Na Pontevedra volgt een bijzondere afslag van de Camino, de driedaagse Variante Espiritual. Een nog weinig belopen pad met onder andere prachtige oude watermolens. Onderdeel hiervan is een boottocht door een fraai rivierdal landinwaarts tot vlakbij Padron. Hier sluiten we weer aan op de oorspronkelijke Camino Portugues. Dan is het niet ver meer door de groene heuvels van Galicië naar Santiago, onze eindbestemming.

Klik hier voor een kaart van de route

De totale route is 250 km en duurt 13 dagen. De meeste dagelijkse etappes zijn tussen de 15 en 24 km.

Kijk voor een verslag van de route van 2019 https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/camino-portugues-kustroute-mieke-2019/

camino_portugues_per_la_Costa

Camino Primitivo

Wandelreis van Oviedo naar Santiago de Compostela

318 km 14 wandeldagen € 550

17 september – 3 oktober 2022  (7 aanmeldingen; vol)

Je kunt je aanmelden voor de reservelijst. In de loop van 2021 ga ik de inschrijvingen verwerken; wie weet dat er dan al een plekje vrij komt.

Minimum aantal deelnemers 5, maximum 7

De genoemde data zijn de reisdagen van aankomst en vertrek.

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

De Camino Primitivo is onwaarschijnlijk mooi, start in Asturias en voert dwars door het onontgonnen Galicie. Hier en daar een dorpje, waar de tijd nog geen vat op gekregen heeft met kleine akkertjes met groente voor eigen gebruik. Vooral de Hospitales variant die bovenlangs Pola de Allande gaat is van een ongekende schoonheid, ruim 24 kilometer alleen maar woeste graslanden, bergketens en een eindeloze horizon, met onderweg de restanten van het oude pelgrimshospitaal. Maar het is een extra pittige tocht door het behoorlijke stijgingspercentage op de smalle, rotsachtige paadjes. Maar wat je stijgt, moet je ook weer dalen….de dag erop volgt de almaar voortdurende steile daling naar het stuwmeer van Grandas de Salime, eerst door dennenbossen, later door het donkere beukenwoud. Het vroegere Salime ligt onder de waterspiegel, het enige wat je ziet zijn de gebouwen van een elektriciteitscentrale.

Een grote uitdaging; een zware route, maar de moeite wordt dubbel en dwars beloond! De mooiste camino, zoals velen zeggen. Heel belangrijk is een gedegen voorbereiding. Dit betekent dat je gewend bent om een aantal dagen achtereen 25 km te lopen. Niet geschikt voor degenen die starten met lange afstands wandelingen.

Klik hier voor een kaart van de route

Deze prachtige route begint in Oviedo. Oviedo heeft een laatgotische kathedraal, genaamd San Salvador. In de cathedraal bevindt zich o.a. Camera Santa, de heilige schatkamer, een uit de 11e eeuw stammend beeld van haar patroonheilige, Christus als de Redder, El Salvador.

De totale route is 310 km en duurt 14 dagen. Van Oviedo tot Lugo is rekening gehouden met de grote hoogteverschillen en zijn de dagetappes aangepast. 4 dagen zijn de dagetappes rond de 20 km, en 8 dagen van meer dan 25 km. We starten rustig aan met 2 afstanden van 12 en 17 km om een beetje te kunnen wennen.

Route:

Camino-primitivo-route

Voor een reisbeschrijving met foto’s van 2019 bekijk je dit reisverslag

 

Camino Portugues

Wandelen van Porto naar Santiago de Compostela

1-16 april  2023 (7 plaatsen vrij) Begeleiding Rita

en

5-20 juni 2023 (vol) Begeleiding Mieke

€ 550 excl. reis- en verblijfskosten; inbegrepen begeleiding en organisatie

Aantal wandeldagen 13, 266 km. De genoemde data zijn de reisdagen.

Minimum aantal deelnemers 5 maximaal 7

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

Deze prachtige route begint in Porto in Portugal. Daarna gaat de route naar het noorden door het heuvelachtige landschap van Portugal. We komen door de mooie grensplaats Valencia en steken de grensrivier over, dit is de rivier Minho. Hierna zijn we in Spanje en komen in Galicië aan. In het groene Galicië lopen we in het westen door de heuvels. De hoogte verschillen zijn niet groot, daardoor is de camino Portugues geen zware camino. Door de heuvels kun je genieten van mooie vergezichten met glooiende hellingen.

Klik hier voor een kaart van de route

De totale route is 235 km en 13 dagen. De meeste dagelijkse etappes zijn tussen de 15 en 25 km.

Etappes:

Camino-portugues-route

Voor een reisbeschrijving met foto’s van 2017,  zie https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/2019-mieke-september/