Via Algarviana San Bartolomeu

19 november, 20 km, van Alte naar San Bartelomeu, meest zonnig 20 graden. Hemelsbreed is het misschien 10 km, wij gaan zowel ten noorden als ten zuiden van de A2 door de prachtige Algarve. Zo komen we makkelijk aan 20 km.

Vanaf Hotel Alte zitten we meteen op de route. Wel ging de mevrouw van de receptie de achterpoort voor ons openen.

In Perna Seca wordt de route een smal pad. De vegetatie wordt dikker en we komen al snel bij een beekje dat rijk is aan riviervegetatie, met essen en oleanders.

Het pad is hier en daar een lastige daling, waarbij we elkaar helpen.

Na het oversteken van de rivier komen we bij het dorp Torre aan met de witte huizen.

Onderweg zien vele bomen met rijpe sinaasappelen, echt door de zon gekleurd.  Ze blijken heel lekker te zijn en Annemiek plukt er een.

Na 2 uur wandelen hebben we er 8 km opzitten en hebben dan behoefte aan pauze. Een paar stenen en onze stoelen staan klaar. Vlak daarna is de enige plaats met horeca bij een tankstation. Hier verkopen ze ook koffie.

Vrij snel daarna klimmen we over een zeer ongelijk pad naar boven. Het voelt als zeer oud, alsof er een kar met paarden over zou gaan.

Een van de hoogtepunten van deze sector is de passage langs de oevers van Ribeiro Meirinho. 

Een erg mooi pad.

Een afwisselende route vandaag. Of de smalle paadjes tussen het groen, of landbouwwegen alsof we op vlak terrein door Nederland liepen. Met als verschil de sinaasappel bomen in plaats van appelbomen

Ook zien we bloeiende narcissen en schitterende Irissen.

We zien San Bartholomeu in de verte liggen. We logeren in het Bartholomeus guesthouse, precies aan de route en in het centrum.

1 reactie op “Via Algarviana San Bartolomeu

  1. Jullie hebben weer een prachtige wandeling gemaakt. Het is een feest om dit te kunnen lezen en vergeet niet de prachtige plaatjes te bewonderen! Hier geniet ik van👍🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.