Cee Finistere

21 oktober, 15 + 3 km van Cee naar Finistere, zonnig 21 graden

Een kadootje na een camino? Wandelen van Cee naar Finistere is zeer afwisselend met regelmatig zicht op zee en ook paden door de bossen.

Als je zou denken dat is vlak en makkelijk, dan kom je erachter dat er veel hoogteverschillen zijn. Niet lang, wel voordurend.

De zon schijnt uitbundig, dat is best lang geleden. We hebben wel meest droog weer gehad, zo een heerlijk zonnetje is dan extra. We gaan met de “Golden six” op pad.

We starten in Cee en hebben een stevige klim met uitzicht over de haven van Cee. De lage zon kleurt het water zilver. Mooi!

De eerste keer na een heuvel zien we bij San Roque heel in de verte Finistere liggen. Dan moet je heel goed kijken 😉

Na 6 inkomen we bij een palmbomen strand uit. Helaas waren die net gesloten. De Santiago taart gaat aan onze neus voorbij. Wel nemen we een kijkje op het strand. Even zo een momentje.

Dan lopen we door naar Sardineiro, daar zien we een huisje met alleen maar schelpen. Deze keer was de man van de schelpen aan het werk en deed trots de lampen aan om de schelpen nog beter te zien.

We klimmen opnieuw omhoog. Op het eerste kaartje zie je dat we steeds een rotspartij oversteken. Bospaden die glimmen van de regen van afgelopen nacht. Precies dan schijnt de zon op ons pad.

Het mooie is dan wel dat je steeds uitzicht over de zee hebt. Vlak voor de zee dalen we af. Ja….daar is Finistere.

Aan de overkant van de doorgaande weg, kun je de Camino nemen. Een pad stijl naar  beneden en weer omhoog. Dan kom je wel langs een heel mooi plekje.

Het toetje van deze route zijn de laatste km’s over het strand.Voor mij op blote voeten, het water is nog warm zat. Een eind verder was een gleuf met veel water. Daar kon je alleen op blote voeten door.

Aan het einde van het strand wachten we op elkaar. Daar bij het kruis, met uitzicht over Playa de Langosteiro, is het tijd voor onze groepsfoto.

We hebben in Finistere in Hotel Angora een mooi appartement. We gaan in de avond naar de vuurtoren. Met zo een mooi weer zullen we vast een mooie zonsondergang zien…we zijn er opgetogen van.

Dan bij de vuurtoren nog even nagenieten van deze dag en alle dagen ervoor. Dit was een afscheid van onze camino waar we alleen van dromen.

Dank ook aan alle lezers, zij zijn ook met ons mee op pad gegaan.

2 reacties op “Cee Finistere

  1. Prachtige foto’s Mieke.
    Erg van de verhalen foto’s genoten.
    Ieder weer een buen camino op weg , en verder naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.