Camino Frances vanaf Leon

2 oktober

Op weg naar Leon! We zien uit naar de camino Frances. We starten morgen in Leon en gaan naar Santiago.

Totaal 320 km. We verwachten op 19 oktober aan te komen. Ook gaan we nog van Cee naar Finistere om de zonsondergang te ervaren. 22 oktober gaan we weer naar huis.

We zijn Mieke, Frans, Karin, Thea, Ina, Janita en Karin

We vliegen naar Madrid, dan de metro naar treinstation Chamartin. De trein vertrekt om 20.24 uur (als het goed is) en we komen om 22.30 uur in Leon aan.

Onze camino begint morgen…….

 

 

8 reacties op “Camino Frances vanaf Leon

  1. Mieke,

    Je bent weer op pad, de Frances deze keer. Ik lees je woorden en zie je lopen, stap voor stap, de weg voor je open. Ikzelf ben nog maar net terug van de Primitivo, maar als ik jouw verhalen hoor, zou ik mijn schoenen zo weer aantrekken.

    We zijn reizigers, jij en ik. Niet alleen over de paden van de wereld, maar ook in onszelf, door gedachten en herinneringen, door die eindeloze ruimte waar we de rust hopen te vinden.

    Ik werk aan een boek en heb iets geschreven over mijn eigen tocht, over dat moment in Fisterra.

    Het was niet de kathedraal, niet het bereiken van Santiago, maar dat punt aan de rand van de wereld. Zittend op een rots, kijkend naar de horizon die zich voor me uitstrekt. Daar, in de gouden gloed van de zon die in de zee zakt, voelde ik me klein en groot tegelijk. Alsof de wereld me omarmde, in al haar uitgestrektheid.

    Ik wens je veel moois onderweg, Mieke en wandelaars. Laat de stappen hun werk doen. In de rust van de beweging, in het ritme van je voeten, daar vind je wat je zoekt. Maak er iets waardevols van.

    Buen Camino,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.