Camino Français Villafranca del Bierzo

9 oktober, 18 km, veel regen en wind, 20 graden. Van Fuentes Nuevas naar Villafranca del Bierzo

Het is noodweer in Spanje! We waren van verschillende kanten gewaarschuwd en op het Spaanse nieuws zagen we ook dat rivieren zijn overstroomd, bomen zijn ontworteld. Wij ervaren wind en veel regen, en we vonden dat het goed te doen was.

Hierboven lijkt het hoogteverschil mee te vallen. (Lees dit overzicht van links naar rechts) Heel anders ziet het eruit op de strava app van Janita. Het is maar net welke schaal je gebruikt. 🤔

Een bijzonder mooi landschap is vlak voor Cacabelos. Druivenranken, de herfst kleuren in de druiven bladeren, onverharde paden, glooiend.

Helaas regende het net te veel om foto’s te maken. Dat doen we wel in Cacabelos in een kerkje voor een stempel. En Frans is toe aan “Lavanderia” al zijn kleren zijn doorweekt.😉

Het is net even wat droger als we de rivier, rio Cua, oversteken. Aan de rivier te zien is er heel veel water gevallen. Woest kolkend trekt het water langs.

Dan volgt een stuk van 2,5 km langs de drukke weg, de Avenida de Galicia. Licht stijgend, we voelen het wel. Met 4 gaan we de iets langere route over Valtuille. Heuvel op heuvel af, een heel mooi deel van de camino. Het gebied heet de Bierzo een wijngebied. We vinden het jammer dat de druiven allemaal geoogst zijn. We hadden wel een trosje gelust.

We zijn op tijd in Villafranca del Bierzo. We treffen elkaar op Plaza Mayor. Tijd voor het welverdiende etappe drankje. Ieder heeft de regen doorstaan. Het was gelijk een test….zijn mijn schoenen nog waterdicht en is mijn regenkleding wel/niet aan vervanging toe? Voor mij is de combinatie van regenpak en paraplu deze keer een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.