Camino Français Triacastela

12 oktober, 10 km, beetje motregen, later zonnig, van Fonfria naar Triacastela

Het verblijf in albergue Reboleira in Fonfria is een ervaring van de camino om niet te vergeten. We kunnen aanschuiven voor het menu voor alle pelgrims. Ik schat  60 pelgrims aan een tafel, een typisch Galicische menu. Caldo Gallego ( een koolsoep met bonen en aardappelen), stoofpot van vlees met paprika en tenslotte Tarta de Santiago (Santiago taart gemaakt van amandelen) . Al dansend en zingend werd het opgediend.

Een korte afstand vandaag van 10 km. Dat heeft te maken met de volgende etappe’s. Tussen Triacastela en Sarria zijn vrijwel geen overnachtingsplaats en te vinden. Morgen pakken we de etappe plaatsen. Van Fonfria naar Triacastela is het een daling van 600 meter. Een zware belasting voor de knieën.

Het had in de nacht veel geregend en er was een stevige wind. De wind floot om de herberg heen. Na een goed ontbijt of aan we op pad.

We lopen over een heuvelrug, en passeren enkele dorpjes. Tussen de huizen door kijken we in het dak in d richting van Triacastela.

Na O Biduedo gaan we echt naar beneden. Eerst een pad met aan weerszijden uitzicht….. tenminste als het niet regent.

Daarna gaan we een bospad op.

Het piepkleine dorpje Ramil is bekend door een kastanjeboom van wel 100 jaar oud met een omtrek van wel 8 meter.

Wat zie jij in deze boom? Ik zie er een hondenkop in…..

We besloten een bezoek te brengen aan Samos, met de hoop dat het klooster open zou zijn. Er stond een taxi voor de deur van de herberg, en ja die had tijd om ons naar Samos te brengen. We stapten in en in 10 minuten waren we in Samos. We lopen er wat rond en zien dat het klooster pas om 16.30 uur open is. Enkelen blijven voor de rondleiding.

Helaas… de eerste rondleiding van 16.30 uur was vol. Een groep met tieners, kennelijk georganiseerd door een school. We hebben wel een stempel……

1 reactie op “Camino Français Triacastela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.