Camino Français Santiago

19 oktober

En dan is het zover…..we hebben onze bestemming bereikt.

Trots op onszelf. De eerste keer zoveel dagen achter elkaar, de eerste keer in Santiago aankomen, toch nog leren klimmen, ik doe het omdat het nu nog kan……De eerste keer op een slaapzaal in stapelbedden. Of nog een keer aankomen en dan een andere route. Niets is vanzelfsprekend. Storm, regen, modder doorstaan. En ook genoten van alle dagen, een paar dagen met prachtig zonnig weer. De meeste dagen droog weer of tussen de buien door….Blaren en een kleine blessure. Niets heeft ons tegen gehouden. Samen hebben we deze ervaring beleefd. Het onderweg zijn, het ritme van eten, drinken, slapen en wandelen. Zo heerlijk, je hoofd leeg, je conditie beter, ontspanning…..

Allemaal toppers. Frans, Janita, Karin, Karin, Thea, Ina van harte gefeliciteerd met het behalen van deze Compostela.

De etappe naar Santiago: 21 km van Pedrouzo naar Santiago.  Buien, 15 graden

Niet ver van de stad Pedrouzo zijn we alweer in de bossen. Net na het ontbijt houdt het op met forse regen en mogen we de druppels op onze regenkleding ontvangen. Het is erg nat en dan geurt het bos heerlijk. Intussen zien we ook dat de varens meer bruin worden.

Als we nog 12 km te doen hebben komen we al bij de gemeentegrens. Ergens in je hoofd denk je dat je er al bent. Dat is toch nog even buffelen.

Zoals net na San Poio, waar de meeste pelgrims nog stoppen bij restaurant Porta de Santiago of “the last 12k”. Daar gaat het ineens sterk omhoog.

Vandaag zijn de meeste kerkjes open, zoals hier bij Lavacolla. De vrijwilligers zetten de stempels. Zo krijg je makkelijk 2 stempels per dag.

De laatste stijging is naar Monte de Gozo. Is dit alles, denken we nog? Daarna gaan we bij het kerkje even linksaf. We willen de eerste glimp van de kathedraal zien.

Tatata….daar is de kathedraal. Wel goed kijken….het is dan nog 5 km.

Op eigen tempo gaan we de stad in. Voor het voetgangersgebied wachten we op elkaar om samen de poort door te gaan. We voelen ons verbonden dat we er samen zijn aangekomen.

Na het eten gaan een aantal nog even de stad in. Sfeer proeven, dansen, de spiegeling in de natte straten.

Een dag om niet te vergeten.

8 reacties op “Camino Français Santiago

  1. Hallo allen,

    ik heb jullie via de verhalen van Mieke gevolgd. Zelf heb ik in mei dit deel van de route gelopen, een prachtige ervaring! Jullie hebben het op jullie manier gedaan en vanuit jullie blikveld de route gezien en beleefd. Het ultieme moment is natuurlijk de poort doorgaan langs de doedelzakspeler en naar het midden van het plein lopen. De emotie voelen die dit hoogtepunt teweeg brengt. Trots zijn dat je deze tocht volbracht hebt.
    Ik wens jullie vandaag nog een mooie dag in Santiago en een goede reis weer terug naar huis met een grote zak vol herinneringen.
    Even speciaal voor Frans: Top man!

    lieve wandelgroet, Elly

  2. Proficiat dames en heer met deze fantastische ervaring. Toevallig heb ik samen met anderen gisteren de eerste etappe van het pelgrimspad ‘s-Hertogenbosch-Santiago gelopen….

  3. Wat een mooie aankomst in Santiago met z’n allen. Chapeau!! Bedankt voor het meelezen, alsof ik hetzelfde traject weer gelopen heb, nu digitaal met jullie. Nog een hele fijne tijd en geniet nog lang na van wat jullie allemaal met elkaar meegemaakt hebben.

  4. Super gedaan allemaal. Dit is een ervaring die ze jullie niet meer afpakken om de Camino te mogen lopen en dan op HET PLEIN aan tekomen. Nog lekker een dagje SANTIAGO en dan naar huis. Een goede vlucht terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.