Camino Français Rabanal

6 oktober, 22 km, droog, zwaar bewolkt 21 graden. Van Astorga naar Rabanal

We hebben geluk! De voorspelling was een grote kans op regen, en wat blijkt….bakken met regen vallen achter ons en waarschijnlijk iets meer zuidelijk.

Op bovenstaande overzicht zie je dat Astorga ligt op 900 meter en Rabanal op 1150. 250 meter stijgen in 20 km. Dat is vals plat, maar we voelen het wel.

Net toen we vertrokken van het ontbijt is het droog en de zon verlicht het bisschoppelijk paleis en de kathedraal. Een kadootje voor het begin van de dag.

Het wandelpad ligt vlak naast een weg. Zeer rustig, we hebben maar een paar auto’s gezien. We zien wel pelgrims onderweg, het voelt niet als druk. Ik denk dat de meesten vroeg vertrekken. Zoals een paar mensen bij ons op de slaapzaal, die al om 5 uur aan het rommelen waren. Het is pas om 8.30 uur licht. Wij gaan om 8 uur ontbijten en zien het licht worden.

Nog in Astorga is een zeer moderne kerk. Meestal is die gesloten. Omdat het open is gaan we er even kijken en ervaren een fijne sfeer.

Net voorbij Astorga vind je het mooie kerkje Ecce Home. Er vlakbij zijn gedachtenis stenen geplaatst, zoals voor Lion Spijkers, een broer van Johan, een Nederlander die in 2018 op de camino is overleden. Fijn dat er een plek is om de pelgrims te gedenken.

Volgens deze km paal nog 260 km te gaan. Het precieze aantal varieert. We zagen ook een bord van 245 km. Hoeveel stappen? Misschien nog wel 300.000 stappen. Die gaan we allemaal zetten.

En zo gaan de km’s voorbij. Een recht pad, licht stijgend omhoog. Een grote verrassing is een man die een was stempel voor ons maakt. Voor een kleine vergoeding, die donativo is. ( Je geeft wat het je waard is)

In Ganso hebben we de 2e pauze. We zijn dan inmiddels 15 km onderweg. Vlak na de herberg El Gabino. Ze herkennen me en ik krijg een dikke knuffel. Een echte ont-moeting. Tijd voor een broodje tortilla francais, een kopje thee en even rusten.

Daarna gaan we verder. De gele pijlen wijzen ons de weg. Niet naar boven, gewoon rechtdoor.

Een klein stukje door een bos. Dat stijgt even wat meer. We vinden er ook heide in bloei.

In Rabanal slapen we in herberg El Senda.. Ernaast is een cafe voor ons etappe drankje.

Morgen een bijzondere etappe naar Cruz de Ferro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.