Camino Français naar Villares de Orbigo

4 oktober, 17 km van Vilar de Mazarife naar Villares de Orbigo, 13-20 graden, licht bewolkt, later zonnig

Het is alsof we alweer heel lang onderweg zijn en het is pas dag 2. Het is een deel van de etappe naar Astorga. Nog vooral vlak, zoals je op dit overzicht kunt zien. Na Hospital kiezen we de bovenste rode lijn naar Villares de Orbigo

Wat is het fijn om in een herberg te slapen waar je ook een restaurant is. Bij Tio Pepe koken ze zelf en kunnen we zo een pelgrims menu kopen voor €14. Voor mij Minestra (groentesoep) en Calamares (inktvis) en mousse de lemon. (Citroen pudding) Na een goed ontbijt gaan we op pad.

De weg naar Villavente is deels geasfalteerd, deels onverhard. Vooral rechtdoor. Niet het mooiste deel van de camino. Het zijn dan andere dingen waar je ook opvalt. Een muurschildering. Het mooie ochtendlicht, de vogels die volop fluiten en intussen gaan de km’s onder onze voeten door.

Na 8 km komen we in Villavente aan, een welkome pauzeplek. In de binnenpatio is het goed vertoeven. Zelf was ik toe aan ontbijt 2….wat dacht je van Spaanse tortilla met manzanilla (kamille thee)

Na Villavente gaan we op pad naar Hospital de Orbigo. De pelgrims leggen zelf steentjes neer om een enorme pijl te maken van wel 2 meter lang.

Hospital de Orbigo staat bekend om de lange brug over de rivier Orbigo.

Dan is het nog een paar km naar Villares de Orbigo. Door de velden, in de verte zien we de heuvels die we morgen naar Astorga krijgen.

We ervaren ook nu een zeer gastvrije ontvangst door Martinette. Heerlijk om zo als pelgrim te worden ontvangen. Was in de machine, ze bereid een heerlijk maal voor ons en we kunnen even goed uitrusten.

Het 2e etappe drankje is verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.