Camino Français Melide

16 oktober, 15 km, zwaar bewolkt droog (en een zware bui tijdens de lunch)

Gisteren hadden we gelukkig een bed in albergue Meson de Benito. Daar was een enorme groep scholieren die tot in de avond laat de wasmachine lieten draaien. Je raadt het al, die stond naast onze slaapruimte. Enkelen konden daardoor niet rustig slapen…ik had mijn oordoppen in en heb er niets van gehoord. 🤔 Zo gaat dat ook op de camino. Het loopt soms anders en er komt altijd een oplossing.

Vandaag hadden we een korte wandeldag, namelijk 15 km, omdat we gisteren doorgelopen waren tot Palas de Rei. Na een lange wandeldag is het fijn een kortere te hebben om wat te rusten. Op onderstaande kaart tot ongeveer halverwege.

Het had in de nacht veel geregend en we hadden erop gerekend dat we ook vandaag veel regen zouden krijgen. Dat viel heel erg mee! Tijdens onze wandeling hebben we alleen wat spetters gevoeld. Het was nog bijna donker toen we vertrokken. Deze pelgrims wijzen ons de weg.

De camino naar Melide kent vele onverharde bospaden. De paden zijn glooiend. Een genot om doorheen te lopen. De geuren van de aarde en de bomen komen ons tegemoet.

Wat ook heel mooi is in Galicië zijn de bemoste muurtjes. Stenen op elkaar gestapeld, alsof ze zo voor het grijpen liggen.

Vlak voor Melide gaan we door een gebied met bloeiende heide en stekelbrem. Ook een stukje industrie. Als we om ons heen kijken zien we de heuvels aan onze voeten liggen. Zo is het ook in Galicië, groen en nergens vlak. De ene heuvel hebben we gehad of de volgende ligt alweer klaar.

Bij Furelos hebben we pauze in restaurant Ponte Meson. Daar waren we echt aan toe na bijna 10 km. Dat is vlak voor de brug over Rio Furelos. Wauh, wat hebben we mazzel. Precies toen we er binnen zaten kwam er een enorme plensbui. De pelgrims snelden naar binnen om maar niet te nat te worden. Daarna scheen heel even de zon.

Melide staat bekend om de inktvis restaurants. We mogen zelfs proeven. Met een schaar worden de tentakels geknipt. Karin wilde met “open mind” wel proeven. Ze vond het echt niet lekker…🤔

Dan gaan we naar ons hostel San Anton. We worden door Thea getrakteerd op ons etappe drankje.

Nog 57 km te gaan. Zaterdag verwachten we in Santiago aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.