Camino Français Los Ocas

17 oktober, 22 km, van Melide naar Burres, wat regen 14 graden

Het was opnieuw een dag met veel hoogteverschillen, vooral van Melide naar  Arzua. Ongeveer evenveel omhoog als omlaag.

Voor de vergelijk zal ik hieronder ook het kaartje van Gronze copieren. Voor je in Ribadiso bent heb je 3x een stijging.

We wennen er echt aan. Het omhoog gaan gaat inmiddels makkelijk. Omlaag doen we voorzichtig en houden rekening met de belasting van de knieën.

Net toen we de deur uitgingen, konden we zien hoe onze rugzakken door Correos worden vervoerd. Keurig gesorteerd per bestemming.

Net voorbij Melide komen we bij een mogelijke splitsing. Linksaf als er veel water staat of rechtsaf als je wilt gaan kijken of het lukt. We kiezen het moeilijke pad en kunnen er makkelijk over. Tot onze verrassing is het vanmorgen rustig. Ik denk dat de pelgrims uit Melide vroeger waren vertrokken. Wat fijn om met een klein groepje pelgrims onderweg te zijn. Ik denk dat de grote schoolklas gisteren al naar Arzua ging.

We lopen voor het eerst door de eucalyptus bossen. Rechte stammen, afgebladderde boomstammen en een heerlijke eucalyptus geur.

In Boente hebben we even pauze en bezoeken daarna het Santiago kerkje. Voor bij het altaar zie je een beeld van Santiago.

Nieuwe aanplant van eucalyptus is lichtgroen, als de zon schijnt licht het mooi op. De buien zijn steeds dichtbij, de meeste tijd lopen we droog en af en toe is er een zweempje zon over de heuvels.

We dalen af naar Ribadiso. Het water van de Rio Iso is er veel hoger.

Nog even een pauze voor we bij Arzua omhoog klimmen.

Door de stad Arzua en nog 6 km door de natuur. Dan begint het toch te regenen. Een plensbui….precies toen we bij een open garage stonden. Even de regenkleding aan en toch maar even schuilen. Weldra wordt het droog, de zon gaat zelfs nog schijnen, en we gaan voor de laatste km’s.

Om bij de albergue Los Ocas te komen moeten we goed op de bordjes letten….. Ze zijn niet heel goed te zien. En als je de route volgt volgens de wandelapp ga je niet goed. Tevreden zijn we er aangekomen.

Nog ongeveer 37 km te gaan.

1 reactie op “Camino Français Los Ocas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.