Camino Français Leon Vilar de Mazarife

3 oktober, 22 km, droog en licht bewolkt

Gisteren waren we om 22.30 uur in Leon. Te laat om nog even langs de kathedraal te gaan. Dat deden we dan ook vanmorgen. De zon was om 8.30 uur net op en zette de kathedraal precies in de zon. We hebben er zin in te beginnen aan onze camino.

De route loopt een flink aantal km door de stad tot aan La Virgen del Camino.

Een van de mooie gebouwen waar je langs loopt is het Parador. Ervoor zit een vermoeide pelgrim. Zijn voeten rusten vast uit. Zijn hoofd omhoog…..zal ik Santiago nog bereiken? Wij gaan eraan beginnen.

We zijn nog erg aan het zoeken. Waar zijn de pijlen? Hoe zien de pijlen eruit? Je vindt ze op de regenpijpen, stoepranden, borden, schelpen op de stoep etc. De richting is waar de lijnen van de schelp naar buiten wijzen. Het is niet consequent. Bij twijfel volg altijd de pijlen

In La Virgen del Camino hebben we onze eerste koffie stop. Aan het einde van dit dorp is een heel moderne kerk te bewonderen.

Let op: als je naar Vilar de Mazarife wilt gaan kies je de alternatieve route over Chozas de Abajo. Het lijkt er een beetje op de Meseta. We gaan natuurgebied Paramo in. Paden over de roodgekleurde aarde, hier en daar stemmige herfst kleuren.

Na Chozas de Abajo volgt een rechte weg naar Vilar de Mazarife. Licht stijgend, mooi om alvast te wennen……

We zijn op tijd in Vilar de Mazarife. Tijd voor het etappe drankje. Proost op onze eerste dag.

1 reactie op “Camino Français Leon Vilar de Mazarife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.