Camino Français Fuentas Nuevas

8 oktober, 26 km, bijna droog, zwaar bewolkt, 20 graden, van El Acebo naar Fuentas Nuevas.

De ligging van het Hostal, Casa del Peregrino, in El Acebo is prachtig. Een breed dal met uitzicht op Ponferada. Soms zie je daar een zonsondergang, soms prachtige wolkenpartijen. We gingen steeds even naar buiten om te kijken, hoe het was. Veel wind en koud…, en erg mooi.

We hadden er ontbijt en daarna waren we meteen op de route, de oprit van het hotel/albergue aflopen en we zijn midden in de natuur.

Het deel van de camino naar Riego de Ambros is goed te doen. Wel al 100 meter dalen, de paden zijn niet glad. We hebben nog tijd om om ons heen te kijken.

In Riego de Ambros is een kerkje open. Ook zien we vervallen huizen. De eerste is bijzonder mooi. Meestal vinden we de stempel van een kerkje mooier dan van een bar, de meesten kiezen voor zo een stempel.

Daarna begint de zware afdaling van 1000 naar 600 meter.

Gisteren avond had het flink geregend. Hier en daar zijn de paden nog glad en erg ongelijk. Dat viel niet mee…..

Een kleine zonnestraal viel precies op ons pad. Deze 2 dappere wandelaars precies in die ene zonnestraal.

Na 9 km waren we eindelijk in Molinaseca. Een welverdiende pauze meteen na de brug rechts.

De camino naar Ponferada loopt eerst langs een grote weg. Bij een splitsing kiezen we voor de mooie route langs de wijngaarden. We zijn bijna in het wijn gebied de Bierzo.

Bij het kasteel van Ponferada hebben we lunchpauze. Door de parken van Ponferada gaan we de stad uit. Een grote heuvel..

Voorbij Ponferada lopen we nog 8 km. Verder dan verwacht. Helaas was de herberg in Columbrianus dicht (San Blas) en ben ik uitgekomen op Fuentas Nuevas.

We logeren in hostel Monte Claro, 1 km van de route, die komt er extra bij. Morgen naar Vilafranca, dat is een kortere route. Kunnen we weer bij komen .😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.