Camino Français Astorga

5 oktober, 16 km, licht bewolkt, 13-20 graden

De route van Villares de Orbigo naar Astorga is een van de mooie delen van de camino francais wat natuurschoon betreft. En zeker met een zonnetje erbij, zoals vandaag.

Martinette van de herberg van Villares de Orbigo zorgt goed voor ons. Een voedzame maaltijd voor alle pelgrims, een eitje bij het ontbijt, zelf gemaakte yoghurt. Met een camino smile gaan we de deur uit. Een Camino ervaring om niet te vergeten.

Direct na Villares komen we in de natuur.  De rode aarde en de glooiende paden met bijzondere begroeiing bieden mooie uitkijkjes.

Bij Santibanez de valdeiglesia heeft een schilder zelfs een elektriciteitshuisje mogen bewerken.

Over de eerste heuvel zien we pas echt goed hoe het landschap is. En natuurlijk tegenlicht met de opkomende zon in onze rug.

Na 7 km komen we bij de laatste heuvel.

Daarachter is een wel heel bijzondere plek en een bijzonder moment. Cantina la Casa de los Dios. Voor “donativo” is er fruit, yoghurt en koffie te krijgen.  En wie is daar tot mijn grote verrassing……David, die was er in 2009 ook al.

Nog een klein stukje verder hebben we zicht op Astorga met de kathedraal en het bisschoppelijk paleis van Gaudi. Vlak na het kruis start de afdaling. Best pittig, even fijn om te oefenen hoe je dat doet.

Beneden wacht de dorstige pelgrim. Draai aan de fontein en er komt water uit de kruik.

Om een spoorweg te passeren is er een voetgangersbrug aangelegd. Deze dames komen over de brug…..de eerste stappen zijn gezet.

We logeren in albergue my way, in het begin van Astorga. Eerst inchecken, daarna gaan we een etappe drankje halen.

Rond 17 uur gaan we het centrum in om een bezoek te brengen aan het bisschoppelijk paleis van Gaudi. Zeker de moeite waard om even te gaan kijken.

Beschrijving

Het Bisschoppelijk Paleis van Astorga is een bouwwerk van de Catalaans/Spaanse architect Antoni Gaudí, gebouwd in de Catalaans-modernistische neo-gotische stijl. De bouw geschiedde voornamelijk tussen 1889 en 1893.

2 reacties op “Camino Français Astorga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.