Dagwandeling Posbank

21 september 16 km, zonnig 25 graden

Deze NS wandeling van Dieren naar Velp is in elk seizoen een pareltje. De NS wandeling Veluwezoom. Ook in september wanneer de heide nog net een klein beetje in bloei staat. De wandeling is ook af te korten door naar station Rhenen te wandelen. (Dan is het 11 km)

De bosrijke route voert je dwars door het Nationaal Park Veluwezoom. Dit bestaat uit een groot aantal landgoederen dat door Natuurmonumenten is aangekocht. Eerst loop je door de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Op dit gedeelte van de route moet je flink klimmen en dalen. Vervolgens ontdek je de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg.

Vlnr Janita, Marjo, Monica, Joke, Karin, Leo, Mieke. Janita en Karin gaan 2 oktober mee met de camino francais en hebben alvast met mij en elkaar kennis kunnen maken.

De statige lanen van beukenbomen geven een mooi doorkijkje. Je voelt je klein bij deze enorme reuzen. Het is flink klimmen en dalen.

De Carolina hoeve is al na 5 km. Als je langs horeca komt die al open is, is juist deze erg gastvrij. We laten ons verwennen met een lekker taartje erbij. Ook hebben we pauze bij het bezoekerscentrum voor de lunch. Dan ben je vlak bij het glooiende heide terrein.

Daarna gaan we door de bossen en langs de Beekhuizerbeek, een parkbeek, die speciaal werd aangelegd ter verfraaiing van de landgoederen Beekhuizen en Biljoen.

Onderweg kwamen we ook reuze exemplaren paddestoelen tegen. De herfst is al begonnen. Nu uitzien naar de kleurenpracht van de herfst bladeren.

Onze wandeldag sluiten we af in het centrum van Velp, 10 minuten lopen van het station.

1 reactie op “Dagwandeling Posbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.