Camino Primitivo dag 15

6 september, 25 km, van Os Penedos naar Lavacolla, heel veel regen

Het is altijd weer……is en blijft mijn motto. Maar het zijn echt wel langere km als het regent. Niet even een pauze op een muurtje, niet even stilstaan om nog een stempel te laten plaatsen. Het gaat vandaag vooral om de geuren. Die komen door regen extra naar voren. De geur van de eucalyptus bomen, de natte aarde, venkel planten, munt, we vinden het heerlijk ruiken!

We gaan van Os Penedos naar Pedrouzo. 15 km van onderstaande kaart.

Helemaal ingepakt gaan we de deur uit. De fleurige poncho’s en onze zin om te vertrekken kun je hier goed zien. Kunnen we het volhouden?

Wandelen in de regen vraagt mentaal wat van je. Kun je de situatie zoals die is accepteren of voel je verzet? Ik zou zeggen: het hoort erbij. De bospaden blijven prachtig, in het begin van de ochtend is er nog wat mist te zien.

Na ongeveer 10 km komen we bij een erg leuke bar, Marela. We kunnen binnen zitten en treffen er ook Walter en Marion. Bij de meeste bars was het erg druk. Er lopen grote groepen jongeren. Die zien we soms ook uit de bus stappen. Zouden die alles hebben afgelegd?

We lopen door naar Pedrouzo en besluiten daar ook te pauzeren. We zijn dan 7 km verder. We stoppen bij het eerste cafe (cafe Che) en we kregen maar niet ons broodje gebakken ei. Precies toen we al waren opgestapt kwamen de broodjes alsnog. We hebben ze toch maar betaald…..Daarna verder op pad voor het vervolg van de route. Ja….je ziet het goed we zitten op de laatste etappe.

We lopen tot Lavacolla, morgen nog maar een klein stukje. Marion en Walter zijn al wat verder. Die treffen een Chinese dame zonder regenkleding, die het erg koud had. Zorgzaam als Marion is, staat ze haar extra poncho af. Zo zorgen pelgrims voor elkaar!

We komen zelfs al bij de gemeente grens aan. De grote oude paal met de tekst en beeltenis van Santiago.

Het blijft echt de hele middag regenen. We zien zelfs grote bellen op de plassen.

Ik ben trots op alle wandelaars. Zonder ook maar te mopperen op het weer is ieder in Lavacolla aangekomen. Ook dat kunnen we!

5 reacties op “Camino Primitivo dag 15

  1. Wat een mooie dag in de regen. Morgen beter weer denk ik. Veel succes met de laatste kilometers en de aankomt in Santiago. Bijvoorbaat geweldig gedaan allemaal!

  2. Succes morgen met de laatste kilometers, als de weervoorspelling klopt komen jullie droog aan in Santiago, geniet ervan!

  3. Wat knap en stoer, de hele dag in de regen lopen. Het levert wel weer mooie foto’s op.
    Heel veel succes en plezier op de laatste dag naar Santiago!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.