Camino Primitivo dag 10

1 september, 17 km, eerst mist later zon 23 graden. Van A Lastra naar Castroverde

Het is toch een gek idee om met de taxi te vertrekken. Maar…we willen niets overslaan en dus gaan we met de taxi terug naar waar we gisteren gebleven waren. Taxi Hector stond al voor de deur, deze keer de jonge Hector. Bij aankomst bij bar Xestoso vroeg ik aan de mevrouw van de bar of ze een foto wilde maken, ze dacht dat ze op de foto werd gevraagd. Ook prima en zo staan we dus met 9 voor vertrek.

De route die we vandaag hebben gedaan is een deel van de etappe van Fonsagrada naar O Cadavo en het eerste deel van O Cadavo naar Lugo. Op onderstaand overzicht van links naar rechts.

Vanaf A Lastra beginnen we meteen met een stevige klim. Een pad door de bossen, het is een heerlijke wandeltemperatuur.

Naar O Cadavo gaat de Camino een aantal keer omhoog en omlaag. Je ziet de wandelaars die voor je zijn in de verte als kleine stipjes. Je denkt bijna, komt er na die bult nog een bult?

Vlak daarna lopen we O Cadavo binnen. Die zien we al van verre liggen.We nemen even pauze bij hetzelfde cafe als waar we hebben ontbeten.

Na O Cadavo gaan we opnieuw stevig klimmen. Deze 2e klim is zeker langer en toch kunnen we zeggen dat we allemaal makkelijk boven komen. We lopen door de bossen en vinden het erg mooi. De eucalyptus bomen staan er afgebladderde bij. We horen enkele vogels fluiten, de paden zijn holle wegen. Het lijkt wel een beetje op Zuid Limburg.

We hebben er onze lunchpauze. Een plekje in de natuur, een boomstam of een vuilniszak of zitmatje. Een wandelaar vindt altijd een plekje.

Voor Castroverde zijn de paden wat verhoogd. Stenen langs een watertje. Deze zie je meer in Galicië.

In Castroverde treffen we elkaar voor het etappe drankje. Een heerlijk relaxte dag. Genieten van al onze stappen.

Morgen gaan we naar Lugo.

1 reactie op “Camino Primitivo dag 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.