Camino Primitivo dag 9

31 augustus, 18 km mist, van Fonsegrada naar A Lastra

We beginnen met een ontbijt in de bar. We informeren eerst waar het mogelijk is en ja hoor vanaf 7 uur geopend. We gaan om 8 uur omdat dan ook de bagage klaar moet staan voor het vervoer door Correos. Omdat het geen lange etappe is en niet heet is, is 8 uur prima

We wandelen deze keer tot A Lastra, gaan dan met een taxi naar O Cadavo voor de overnachting en gaan morgen terug naar A Lastra voor de wandeling naar Castroverde.

Vandaag de eerste dag dag we helemaal in Galicië lopen. Grotendeels over onverharde paden, waarbij we de LU530 volgen. Waar ik aan denk als ik aan  Galicië denk zijn de muurtjes van stenen begroeid met mos, de vele plantjes in de stenen en natuurlijk de eucalyptus bomen.

De Camino blijft ook vandaag stijgen en dalen. Over het algemeen over gematigde hellingen.

Het uitzicht is door de mist beperkt. Soms komt er heel even wat van het landschap naar voren. De vlakken verdeeld in kleuren, daar waar het andere gewassen staan. Hier komen we ook Mieke en Marion tegen, die een foto maakten van de klimmers.

We passeren ook ruïnes van het Montouto ziekenhuis, gesticht in de 14e eeuw om onderdak en hulp te bieden aan pelgrims.

We zijn dan op 1000 meter en zien een dal vol met mist. -mysterieus- ik word altijd nieuwsgierig wat er onder zou kunnen liggen.

We dalen van 1000 naar 700 meter in 4 km. Deze daling valt ons mee. Rustig aan en ook dat met kleine stapjes om de knieën te sparen.

Het venijn zit ook vandaag in de staart. De zware klim naar A Lastra! 100 meter stijgen in 1 km. We puffen uit als we boven zijn en tegelijkertijd voelen we….we kunnen het. Daar bij de bar nemen we alvast ons etappe drankje. Dat is weer verdiend.

We checken in in de mooie herberg Porta Santa. Een stempel in ons pelgrims paspoort, dat hoort erbij.

6 reacties op “Camino Primitivo dag 9

  1. Hallo ik wou graag vragen omdat het zo mistig is en zou op die berg en jullie loopt het op het korte broek ’s Morgens wat is dan de temperatuur ook voor de spieren zo ’s ochtends als je al zo de dag daarvoor zou gelopen heb

  2. Geweldig om jullie verhalen te lezen hierdoor is het net alsof ik zelf meeloop. En zeker zo’n dag met veel mist en bewolking maakt het zo mysterieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.