Camino Primitivo dag 8

30 augustus,  22 km, eerst mistig later half bewolkt. Van Castro naar Fonsagrada

We zijn in Galicië aangekomen! En ook op de helft van onze Camino Primitivo

Opnieuw een pittige etappe dat je het beste kunt zien op onderstaand overzicht.  Deze lees je van links naar rechts.

Na een goed ontbijt in Albergue Castro gaan we op pad. Het is mistig, de wereld is klein rondom ons. Vandaag gaat Jeannette alleen op pad en ze volgt de snelle Marion en Mieke.

Op weg naar El Acebo stijgen we 600 meter. We lopen door bossen, het lijken speciaal voor de pelgrims aangelegde paden. Een klein stukje langs de weg. We zien heide struiken in bloei en ontelbare kleine spinnewebjes. Onze mooie momenten zitten in de kleine dingen vandaag.

Niet ver voor El Acebo komen we bij de grens van Asturias en Galicië. Er liggen alleen nog stenen op de grond, het markeringsbord is weg. Voor ons toch een mijlpaal. We komen in het mooie Galicië.

En daar is die dan…de eerste km paal met “Galicië” erop. Let op, de schelp staat net anders dan in Asturias, nu vooral op de gele pijl letten.

De bar in El Acebo is geheel vernieuwd, een terras achter en je kunt er lekkere broodjes bestellen. Na 12 km zijn we ook toe aan een pauze.

Het was heel toevallig, toen we daarboven waren. In het ene dal mist, dat was Asturias, in het andere Galicische dal de zon.

Het ziet er heel anders uit in Galicië. We zien vandaag landbouw en veeteelt gebieden. Langs de wandelpaden staat de kleurrijke heide.

We zien Fonsagrada al van verre liggen. Witte huizen boven op de berg….we zullen daar toch niet naar boven hoeven?

We komen voor een keuze, naar Fonsagrada of een andere plaats. Het blijft opletten, je zit zo op een andere route…..Wij moesten hier links af.

Jawel hoor, we moeten inderdaad naar boven. Dat is nog een heel pittig, 100 meter in nog geen km. We kunnen het inmiddels allemaal, zo langzaam lopen dat we niet hoeven te stoppen.

We hijgen uit als er boven zijn en gaan op zoek naar onze herberg Cantabrico. De andere wandelaars zijn er ook gearriveerd. Dichtbij vinden we een cafe voor ons etappe drankje.

Op naar Santiago……. a way of life…. Intussen zie ik het bij allemaal “de Camino smile”

2 reacties op “Camino Primitivo dag 8

  1. Wat beleven jullie toch prachtige momenten in een ontzettend mooie omgeving. Volgens mij genieten jullie met volle teugen.
    Groeten
    Henk, de broer van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.