Camino Primitivo dag 7

29 augustus 25 km, meest zonnig en droog  23 graden. Van Berducebo via Grandes de Salime naar Castro

Dit overzicht is tot Grandes de Salime, wij doen er nog 5 km bij.

Opnieuw een prachtige etappe: We begonnen met 2 klimpartijen van 100 (bij de uitgang van Berducedo) en 175 (bij de uitgang van La Mesa)

We zien mist over het stuwmeer, Grandes de Salime. Zouden we in de mist gaan lopen? We zien het als een witte deken liggen.

Marion, Mieke, Walter en Els waren na het ontbijt eerder vertrokken. Ben trots op Els, zij gaat vandaag alleen op pad. Tot onze grote verrassing kwamen we ze later tegen. Een afslag gemist en die hebben zomaar 2 km meer stijging gehad. Pff, dat zorgt er wel voor dat de toch al lange etappe nog langer werd.

Vlak voor het begin van de afdaling bij het kerkje kwamen we ook Els nog tegen.

De route is vooral de enorme daling naar het Grandes de Salime stuwmeer. Onverharde oneffen paden. In 8,2 km gaan we van 1.040 hoogtemeters naar 210 meter. Een Pyreneese afdaling. Dat is niet niets en kost grote moeite. Het is niet zo…..dat doe je even. De mist was nog even te zien bij de afdaling. Later loste het snel op.

Het stuwmeer komt steeds dichterbij. Maar ruim 8 km lopen om bij het meer aan te komen is best ver. Soms lijkt er geen eind aan te komen. De laatste 150 meter dalen gaat over vele zigzag paden. Ook nu zien we maar langzaam het meer dichterbij komen.

We kijken nog even bij het uitzichtpunt voor we de enorme brug overgaan.

Daarna stijgen we naar Grandas de Salime langs een eentonige weg, gelukkig is het er rustig. Om mezelf moed te geven ga ik zingen, dat helpt. We zingen zelfs nog met z’n drieen.

We zien het meer opnieuw onder ons liggen. De laatste paar km naar Grandas gaan we over een bospad, dat is fijn voor de afwisseling.

In Grandes de Salime hebben we een laatste pauze voor we over een redelijk vlakke weg, deels door de bossen naar Castro gaan.

Morgen naar Fonsagrada, gelukkig weer rond 20 km per dag.

1 reactie op “Camino Primitivo dag 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.