Camino Primitivo dag 3

25 augustus, 19 km, droog en bewolkt van La Rodriga via Salas naar Bodenaya

Iedere dag zijn er wat meer heuvels….het begint op bergen te lijken. En ook elke dag wat pittiger. Dat is fijn, dan kunnen we steeds beter voorbereid zijn , voor de hospitales. Vandaag maar liefst meer dan 800 meter stijgen, vooral na Salas.

Wat een speciaal verblijf in Roca Madra bij Diego en Allison.  Samen met alle andere pelgrims eten aan de gezamenlijke vegetarische maaltijd. De was werd gedaan, het voelde als een warme deken. Het was ook een nieuwe ervaring. Slapen met andere pelgrims in een ruimte en dat nadat we heerlijke linzen ophadden.😉 De stapelbedden waren voor de lange mensen onder ons niet groot genoeg. En als je dan bovenin ligt is het extra lastig. Vanmorgen was het ontbijt om 7 uur klaar, dus dat was vroeg op staan. We nemen hartelijk afscheid.

We gaan eerst naar Cornellana, de plaats waar veel pelgrims kunnen slapen in een klooster. Toen we er langs kwamen was iedereen al weg. Het is vandaag iets drukker dan de eerdere dagen onderweg. Ik schat dat we 20 pelgrims onderweg hebben gezien. Na het klooster beginnen we aan de klim en kijken terug op het klooster.

De route van vandaag is vooral over bospaden, met hier en daar hele stevige klimmen. De ondergrond is niet makkelijk, het zijn allemaal ongelijke stenen. De snelle wandelaars kiezen hun tempo en wachten even later weer om aan te sluiten.

Na 12 km komen we in Salas aan. Een mooi dorp, waar op deze zondag alleen een bar open treffen. De winkels zijn dicht. Geen probleem, gisteren hadden we bij de supermarkt wat extra meegenomen.

We klimmen gestaag verder. Vlak bij Bodenaya is een kerkje open. Daar gaan we een stempel halen. Ted en ik zingen samen het lied “pelgrim” van Enya. Een mooi moment.

De grote verrassing van de dag was de ontvangst in Albergue Bodenaya. David en Cilea waren er om ons te ontvangen. De nieuwe eigenaren zijn een paar weken weg en zij zijn terug gekomen om deze weken de pelgrims te ontvangen. Vandaag als eerste onze groep. Onderweg had ik al enthousiast verteld over het verblijf in de Albergue Bodenaya. Een zeer hartelijke ontvangst.

5 reacties op “Camino Primitivo dag 3

  1. Hoi hoi lieve Mieke
    Ik ga je weer volgen op deze zware camino.😅
    Groetjes aan Silvia en Jeanette.
    Die ken ik van dagwandelingen met jou.
    Warme groet Monica
    BUEN CAMINO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.