Camino Primitivo dag 1

23 augustus 18,9 km zonnig, 25 graden

Van Oviedo naar Paladin, een gloednieuwe herberg Vila Palentin, 433 meter stijgen en 600 meter dalen.

 

We hebben vandaag een jarige in ons midden. Van harte gefeliciteerd Ted.

Wat is het toch bijzonder om gisteren morgen nog thuis te zijn en nu al een etappe achter de rug met als eindbestemming Paladin door het schitterende Asturias.  We begonnen met een ontbijt bij het cafe tegenover ons hostel, pension Romero. De temperatuur is al heerlijk, op dat moment 17 graden.

Nog even boodschappen doen en dan lopen we Oviedo uit. Direct daarna beginnen de heuvels. Het gaat op en neer.Vooral een grote stijging naar Escamplero. Alles wat we dalen gaan we daarna weer omhoog. We zien ongeveer 20 pelgrims onderweg. Wie weet of we die morgen weer tegen komen.

De andere jaren was Escamplero de eindbestemming. Helaas was deze ruim voor vertrek al vol en ben ik erg blij dat ik een accommodatie voor Grado heb gevonden. De eerste pauze na 7 km,  hebben we bij een kerkje. Even uitrusten, wat eten en alvast wennen aan het camino ritme. 7 km lopen, rusten, eten, drinken en wandelen. Bij de meeste kerkjes zijn hier stempels, vol trots zetten we die in ons pelgrims paspoort.

Het is een prachtige omgeving. We krijgen oog voor kleine dingen, zie je die mooie slak? Zo een mooie ronding op zijn huisje staat voor mij “naar binnen gaan, verinnerlijken”. Zo gaat dat met wandelen, een worden met de natuur.

Vlak voor de eindbestemming, nog 3 km te gaan vinden we deze mooie opslag schuur. Even in de schaduw en dan de laatste km’s. Dat doet goed.

Deze foto met tekst van Walter, wil ik graag met de lezers delen.

Dat verdient een etappe drankje. De eerste etappe is volbracht. Enthousiast worden we door de eigenaar van Vila Paladin ontvangen.

Morgen nog 7 km naar Grado.

4 reacties op “Camino Primitivo dag 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.